ΣΥΡΙΖΑ: «Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα και αναβαθμισμένη»

«Οι πολίτες που άκουγαν υποσχέσεις για ασφάλεια βλέπουν και συγκρίνουν: Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα, αναβαθμισμένη και ανέλεγκτη», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σχολιάζει ότι «η πρώτη δικαστική αθώωση των εμπλεκομένων στο κύκλωμα επίορκων ανώτατων αστυνομικών και μαφιόζων της νύχτας δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραίτηση Θεοδωρικάκου ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Και αυτό, όπως σημειώνει, επειδή «κάποιοι φρόντισαν με καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες να δέσουν τα χέρια της Δικαιοσύνης, στερώντας από τη δίκη κρίσιμο υλικό από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2018 για την εξάρθρωση του κυκλώματος, αφού εδώ και 3,5 χρόνια η ΕΛΑΣ δεν μετέτρεψε τα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ σε ανακριτικά δελτία στη δικογραφία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι η απόφαση αυτή «έρχεται στη βαριά σκιά δεκάδων δολοφονιών και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της μαφίας την τελευταία τριετία και την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις, για τη δράση των ίδιων και νέων κυκλωμάτων στην κορυφή της ΕΛΑΣ επί διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με καταγγελλόμενη εμπλοκή ακόμα και ανθρώπων που συμμετείχαν στις κρίσεις της περασμένης εβδομάδας».

Απαλλαγή για τους 17 πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην σημερινή (31/1) δικαστική απόφαση, με την οποία απαλλάχθηκαν 17 κατηγορούμενοι, νυν και πρώην αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ, για την υπόθεση της εμπλοκής αστυνομικών με το οργανωμένο έγκλημα.

«Δυστυχώς, το προανακριτικό υλικό είναι ανύπαρκτο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας του τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Η ογκώδης δικογραφία αφορούσε παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ που έγιναν τη διετία 2015 – 2017.

Να σημειωθεί πως ενώ το αρχικό υλικό αριθμούσε 106.000 συνομιλίες, που κατεγράφησαν σε 88 CD και ψηφιακούς δίσκους, στο δικαστήριο εστάλησαν περίπου οι μισές και μάλιστα αποσπασματικά.