Ψευτογιατρός: Φυσικοθεραπευτής σε κλινική με Κένεντι και Φάρα Φόσετ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τα όσα δήλωνε ο 66χρονος ψευτογιατρός, καθώς στο βιογραφικό του ανέφερε πως είναι φυσικοθεραπευτής, ο οποίος είχε εργαστεί από εθνικές ομάδες μέχρι και τα μπαλέτα Μπολσόι.

Μάλιστα είχε εργαστεί και σε μία από τις πιο διάσημες κλινικές εναλλακτικών θεραπειών της δεκαετίας του ’90 και του 2000 στην οποία κατέφευγαν αρκετοί σταρς ως ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι δεκάδες – Οι πολύκροτες υποθέσεις τσαρλατάνων που έκαναν εμπόριο ελπίδας

Συγκεκριμένα στο βιογραφικό του σε προφίλ που διατηρούσε σε κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε επαγγελματίες δήλωνε φυσικοθεραπευτής και μάλιστα με αρκετά πλούσιο βιογραφικό.

Το 1984-1985, όπως υποστήριζε ο ίδιος, δούλεψε ως φυσικοθεραπευτής part time στα μπαλέτα Μπολσόι στο Ηρώδειο, το 1987 – 1990 εργαζόταν ως full time φυσικοθεραπευτής των εθνικών ομάδων πόλο και από το 1989-1992 είχε τον ίδιο ρόλο στις εθνικές ομάδες κολύμβησης.

Οι εναλλακτικές θεραπείες σε Κένεντι, Σερ και Φάρα Φόσετ

Όμως πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο βιογραφικό του εντοπίζεται την περίοδο 1997 με 2005, κατά την οποία εργαζόταν σε μία από τις πιο γνωστές κλινικές των σταρς, τη Leonardis Klinik στη Γερμανία, όπου φέρεται να προσέφερε εναλλακτικές και πειραματικές θεραπείες βλαστοκυττάρων σε ασθενείς με καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας και την αντιγήρανση.

Στη Leonardis Klinik ο ψευτογιατρός έμεινε για 8,5 χρόνια και εργαζόταν ως φυσικοθεραπευτής εφαρμόζοντας πρωτόκολλα θεραπείας για σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο, Πάρκινσον, εκφυλιστικές ασθένειες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο «χρυσό» πελατολόγιο της κλινικής συμπεριλαμβάνονταν πολλά ονόματα διάσημων προσωπικοτήτων των ΗΠΑ, ανάμεσά τους: ο γερουσιαστής Κένεντι, η Σερ, ο Έρικ Κλάπτον. Τη Leonardis Klinik είχε επισκεφθεί επίσης το 2007 η ηθοποιός Φάρα Φόσετ, προσπαθώντας να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Εκτός όμως από γνωστούς Αμερικανούς, τα τέλη του ’90 από την κλινική πέρασαν και διάσημοι Έλληνες.

Στην κλινική ανέπτυξε στενή σχέση με τον ιδρυτή της Άλμπερτ Σέλερ, ο οποίος έδινε τη δυνατότητα στους εκλεκτούς ασθενείς του για ειδικό τεστ αίματος προκειμένου να προσδιορίσουν τη σωστή θεραπεία του καρκίνου.

Ο δρ. Σέλερ συνδύαζε θεραπείες συμβατικής ιατρικής με εναλλακτικές μεθόδους, όπως η υπερθερμία και ορούς από αλόη, βιταμίνες και χόνδρο καρχαρία, κάτι που ήταν απαγορευμένο στις ΗΠΑ και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που έκανε τις υπηρεσίες του περιζήτητες.

Το 2005 έληξε η συνεργασία του με την Leonardis Klinik όταν έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο δρ. Σέλερ και έκτοτε άρχισε να δουλεύει με τον 72χρονο Γερμανό γιατρό με τον οποίο σήμερα κατηγορούνται για την εξαπάτηση δεκάδων ασθενών.