Η περιοχή με το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας – Το θερμόμετρο «έγραψε» -53

Η βορειότερη πόλη της Κίνας, η Μοχέ, γνωστή ως «ο Βόρειος Πόλος της Κίνας», που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα, κατέγραψε την χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της χώρας.

Όπως αναφέρει το BBC, την Κυριακή, ο τοπικός μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει -53 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πολική μπάλα» φέρνει δύο απανωτές κακοκαιρίες – Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα

Η προηγούμενη ψυχρότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην πόλη ήταν -52,3 βαθμοί Κελσίου, το 1969.

Ωστόσο, η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κίνα είναι -58 βαθμοί Κελσίου, στην πόλη Genhe της Μογγολίας, τον Δεκέμβριο του 2009.

Η Μοχέ θεωρείται η πιο κρύα πόλη της Κίνας και η χειμερινή περίοδος διαρκεί συνήθως οκτώ μήνες. Ως αποτέλεσμα, η Μοχέ προσελκύει τουρίστες όλο το χρόνο οι οποίοι επισκέπτονται τα πάρκα από χιόνι και πάγο, καθώς και τα χιονοδρομικά κέντρα της. Στο παρελθόν η πόλη έχει φιλοξενήσει και χειμερινούς μαραθώνιους.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η μέση θερμοκρασία στην Μοχέ αυτή την εποχή, είναι γύρω στους -15 βαθμούς Κελσίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η μετεωρολογική αρχή της Κίνας εξέδωσε προειδοποιήσεις για πτώση της θερμοκρασίας και ψυχρούς ανέμους στην περιοχή. Από την προηγούμενη Παρασκευή, οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου στην Μοχέ για τρεις συνεχείς ημέρες, κάτι που, σύμφωνα με τα κινεζικά δημοσιεύματα, είναι πρωτοφανές. Το Beijing News ανέφερε την Παρασκευή ότι η κατανάλωση άνθρακα αυξήθηκε κατά το ένα τρίτο στην πόλη. Ένας κάτοικος δήλωσε ότι τα χέρια του μούδιασαν όταν βγήκε έξω από το σπίτι του και ότι είχε δει πολύ λίγους ανθρώπους να κυκλοφορούν.

«Το τοπίο γίνεται θολό περίπου 100 μέτρα μπροστά σου, δεν μπορείς να δεις κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.