Γεωργιάδης: Kάτω από 6% το ποσοστό αισχροκέρδειας στα σούπερ μάρκετ

Στους ελέγχους που κάνουν οι αρμόδιες αρχές στα σούπερ μάρκετ σχετικά με τις τιμές των προϊόντων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Στους 100 ελέγχους που κάνουμε για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ το ποσοστό παραβατικότητας είναι κάτω από 6%», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στα καύσιμα σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης των φόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μεγάλα κόλπα στα ράφια και η νέα «λίστα ντροπής»

«Η οριζόντια μείωση του φόρου στα καύσιμα θα είχε δύο μεγάλα προβλήματα: το πρώτο θα είχε πολύ μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση, καθώς δεν βάλαμε εμείς τους υψηλούς φόρους, τους παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα από την περίοδο Τσίπρα» και προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Βάζω τα περισσότερα πρόστιμα. Χθες έβαλα σε 4 πρατήρια […] Είναι όμως μικροπαραβάσεις στην πραγματικότητα» συμπλήρωσε.

Σταθερό το κάλαθι του νοικοκυριού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε επίσης ότι η αξία του μέσου «Καλαθιού του Νοικοκυριού» παραμένει σταθερή παρά τον πληθωρισμό για 12η εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι στο «Καλάθι» πρόκειται να προστεθούν και επώνυμα προϊόντα. Με βάση τις μέχρι τώρα διεργασίες, καθώς εκκρεμεί ακόμα η ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων τόσο με την αγορά, όσο και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, 6 είναι οι κατηγορίες προϊόντων –από τις συνολικά 51– στις οποίες θα προστεθούν επώνυμα είδη.

Στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι οριζόντιες παροχές δεν βοηθούν πραγματικά ώστε να υπάρξει παραγωγική επένδυση των πόρων που δίνονται.