Δένδιας: Παρακολουθούμε, παρατηρούμε, αλλά δεν ακολουθούμε την τουρκική πολιτική

Στις επαναλαμβανόμενες απειλές της Τουρκίας -ότι θα έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ- απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Άμφισσα, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Αθήνας να αντιμετωπίσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό.

Η ελληνική απάντηση είναι ότι παρακολουθούμε, παρατηρούμε, αλλά δεν ακολουθούμε την τουρκική πολιτική, τόνισε με έμφαση ο Νίκος Δένδιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρέσβης Τουρκίας: «Οι σχέσεις μας θα ανακάμψουν μετά τις εκλογές»

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, οι κανόνες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η εφαρμογή τους είναι το Ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

«Δεν σημαίνει ότι εμείς θα ακολουθήσουμε την ίδια γλώσσα και το ίδιο παράδειγμα είμαστε διαφορετικό πράγμα. Το Ευαγγέλιό μας Πανοσιολογιώτατε, είναι το διεθνές δίκαιο, η ανεξαρτησία, η εδαφική ακεραιότητα, η ισότητα, η ισοτιμία των κρατών, δηλαδή ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτό είμαστε εμείς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα επίσης στη μεγάλη διάρκεια που έχουν οι εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις 3,5 χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και μετά την εισβολή κάποια στιγμή μιλούσαν τηλεφωνικά οι κ.κ. Καραμανλής και Ετζεβίτ.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ελληνική απόφαση στο θέμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι είναι μονόδρομος και αναφέροντας χαρακτηριστικάQ «ξέρουμε πολύ καλά πού είμαστε και γιατί. Tο παράδειγμα της Ρωσίας, αν το προβάλλετε στη γειτονιά μας, είναι ακριβώς τουρκικός αναθεωρητισμός. Με τη δύναμη επιδιώκω να αλλάξω τα σύνορα. Όχι εκατό φορές, όχι».

Δείτε το βίντεο