Αλεξανδρούπολη: Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλα – «Κατεβαίνουν από τα βουνά»

Κρούσματα εμφάνισης λύκων (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Vincent West/Reuters) σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης καταγράφηκαν, σύμφωνα με αναφορές κυνηγών.

Τα κατασπάραξαν

Τα περιστατικά προς το παρόν είναι δυο και εμφανίσθηκαν στην περιοχή της Νίψας, όπου επιτέθηκαν σε κυνηγόσκυλα και τα κατασπάραξαν, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Νώντας Τερζής.

Δείτε ακόμα – Πώς μια επιδημία οδήγησε σε αύξηση των μαύρων λύκων

Οι επιθέσεις αυτές γίνονται επειδή οι λύκοι στην αναζήτηση τροφής κατεβαίνουν από τα βουνά και, καθώς η κτηνοτροφία ελαττώθηκε, βρίσκουν θύματα τους σκύλους, στήνοντάς τους ενέδρα εκεί που ακούγονται τα γαβγίσματα τους, επισημαίνει ο κ. Τερζής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Κοστίζουν ακριβά

Οι λύκοι αυτοί κοστίζουν ακριβά για τους κυνηγούς, οι οποίοι ξοδεύουν 3-4.000 χιλιάδες ευρώ για την αγορά ενός σκύλου, συν τη μετέπειτα συντήρησή του, γι’ αυτό και ο κ. Τερζής ανέφερε πως έχουν γίνει ιδιαίτερες αναφορές στα υπουργεία ώστε να παρθούν τα απαραίτητά μέτρα προφύλαξης όταν υπάρχει έξαρση των επιθέσεων.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κυνηγούν στα βουνά, εκεί όπου υπάρχουν περάσματα των λύκων. Για τον σκοπό αυτό γίνονται ενημερώσεις και σεμινάρια από τον σύλλογο προς τα μέλη του.

Κατασπάραξαν πρόβατα

Aλλο ένα περιστατικό με επίθεση λύκων καταγράφηκε πριν λίγες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κοζάνη.

Λύκοι επιτέθηκαν στο κοπάδι κτηνοτρόφου και κατασπάραξαν περισσότερα από 50 πρόβατα, ενώ άλλα 10 τα τραυμάτισαν σοβαρά.