Ιταλία: Αναφορές για νεκρούς μετά την κατολίσθηση στο νησί Ισκια – Νεογέννητο ανάμεσα στους αγνοούμενους

Οκτώ νεκροί έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που από χθες πλήττει την περιφέρεια της Καμπανίας, και σήμερα το πρωί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο νησί Ίσκια στον κόλπο της Νάπολης.

Δεκατρείς άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση στο νησί της Ιταλίας, που αποκλείσθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

  • Διαβάστε επίσης: Κατολισθήσεις: Στο… κόκκινο 10 περιοχές από τις πλέον τουριστικές

8 νεκροί – 13 αγνούμενοι ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο

Ανάμεσα στους αγνοούμενους μετά την κατολίσθηση σ’ αυτό το νησί της Ιταλίας βρίσκεται τριμελής οικογένεια με νεογέννητο παιδί και μια 25χρονη γυναίκα.

Οι πυροσβέστες, με την Πολιτική Προστασία, προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο τους κατοίκους που χρήζουν βοήθειας. Νωρίς το πρωί, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν έναν άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων μέχρι την θάλασσα, εξαιτίας της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Η τοποθεσία Κασαμίτσιολα πλημμύρισε και πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Δραματική κατάσταση

Η ευρύτερη περιοχή της Κασαμίτσιολα, σύμφωνα με τηνΕΡΤ, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, με τα Ιταλικά ΜΜΕ να τονίζουν πως είναι πολλά τα κτίρια που η λάσπη έφτασε μέχρι τον πρώτο όροφο, ενώ ποικίλουν οι αναφορές για επεμβάσεις των σωστικών συνεργείων για βοήθεια.

Σημειωτέον, το λιμάνι της Κασαμίτσιολα είναι απροσπέλαστο λόγω της θαλασσοταραχής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η περιοχή είναι γνωστή για μια κατολίσθηση η οποία έπληξε τους κατοίκους το Νοέμβριο του 2009.