Χουλουσί Ακάρ: Συνεχίζουμε τα αντίποινα στη Συρία

O Χουλουσί Ακάρ παρέθεσε στοιχεία για την εξέλιξη της επιχείρησης «Γαμψό ξίφος» που πραγματοποιεί από τα ξημερώματα της Κυριακής η Τουρκία σε Συρία και βόρειο Ιράκ, έδωσε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τούρκος υπουργός είχε απειλήσει ότι θα κάνει χρήση των S-400.

«Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τερματίσουμε την τρομοκρατία, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας, του έθνους μας και των συνόρων μας», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. «Η επιχείρηση συνεχίζεται με αντίποινα που εκτοξεύονται από εναέρια και χερσαία οχήματα υποστήριξης πυρός. Μέχρι σήμερα, 326 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί στην επιχείρηση» πρόσθεσε ο Ακάρ.

Διαβάστε επίσης: Ακάρ: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο

«Έχουμε μόνο έναν στόχο και αυτός είναι οι τρομοκράτες»

Ερωτηθείς σχετικά με τον ισχυρισμό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «χτύπησαν το σημείο παρατήρησης των ΗΠΑ» στη βόρεια Συρία, ο υπουργός Ακάρ δήλωσε: «Δεν τίθεται θέμα για εμάς να βλάψουμε τις δυνάμεις του συνασπισμού ή τους αμάχους.

Έχουμε μόνο έναν στόχο και αυτός είναι οι τρομοκράτες». Όταν ένας άλλος δημοσιογράφος ρώτησε «πότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο ηγετών στη Συρία», ο Ακάρ είπε: «Υπάρχουν πολλές εξελίξεις, μικρές και μεγάλες».