Ρόδος: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την οικιακή βοηθό που είπε ότι σκότωσε 4 ανθρώπους

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την οικιακή βοηθό στη Ρόδο αναμένουν οι αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η 45χρονη είναι σε θέση να καταθέσει, αλλά και αν είναι αξιόπιστα τα όσα καταθέτει. Στη γυναίκα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, ενώ ομολόγησε και τη δολοφονία άλλων τριών ηλικιωμένων.

«Όλα έγιναν γιατί δεν έπαιρνα τα φάρμακα μου για τη σχιζοφρένεια» φέρεται να είπε στην κατάθεση της σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η 45χρονη έχει πάρει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί και έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για  την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Ρόδος: Η φρικιαστική ομολογία της οικιακής βοηθού για 4 φόνους – Είχε αποπειραθεί να σκοτώσει και το παιδί της

Στο μεταξύ ο συνήγορος υπορέσπισής της, Στέλιος Αλεξάνδρης, είπε ότι «είναι ένας άνθρωπος που έχει νοσηλευτεί επανειλημμένα πολλά χρόνια και βρισκόταν εκτός οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής».

Μετά τον θάνατο της 75χρονης η φερόμενη ως δολοφόνος οικιακή βοηθός, βγήκε, κάθισε στο τραπέζι και κάλεσε την Αστυνομία με σκοπό να παραδοθεί. «Έβαλα το ένα χέρι μου στη μύτη της και το άλλο στο στόμα της και προσπάθησα να την πνίξω. Αυτή μούγκριζε και μετά πήρα το μαξιλάρι και το έβαλα στο κεφάλι της μέχρι που πέθανε», υποστήριξε.

«Την είδαμε έξω και καθόταν αυτή που έκανε το φονικό, λέει την έπνιξα με το μαξιλάρι, έκανε και έτσι το χέρι της» είπε κάτοικος της περιοχής.

Η 45χρονη, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές. Πριν από δέκα χρόνια, το 2002, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ίδια υποστήριξε ότι είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή με, αποτέλεσμα να προσπαθήσει να πνίξει το μόλις ενός έτους τότε αγοράκι της.

Όταν βγήκε από την κλινική άρχισε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την ομολογία της, το 2011 διέπραξε την πρώτη της δολοφονία, με θύμα μια 63χρονη στη Λέρο. Όπως υποστήριξε, 11 χρόνια μετά σκότωσε στη Ρόδο μια 86χρονη και μια 70χρονη.

Φέρεται να παραδέχτηκε πως της χορήγησε φάρμακα με σύριγγα. Τα χρόνια που ακολούθησαν μετακόμισε στη Ρόδο συνεχίζοντας να εργάζεται ως οικιακή βοηθός.

«Είχε κολίτιδα και ζάχαρο. Πήρα μια σύριγγα, έβαλα μέσα από το γιαούρτι και μετά έβαλα ζάχαρη ή μέλι και τη τάισα. Την πήγαν στο νοσοκομείο όπου και πέθανε μετά από μια εβδομάδα» δήλωσε για την 86χρονη.

Για την 70χρονη είπε: «Πότε πότε την έδερνα. Έτσι μου ερχόταν γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της και νευρίαζα. Πιστεύω ότι φταίω εγώ που πέθανε γιατί την είχα χτυπήσει 5-6 φορές στο κεφάλι».

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου αναμένεται να περάσει και πάλι το κατώφλι των δικαστικών αρχών.