Κιβωτός του Κόσμου: «Ο αδερφός μου είναι ακόμα στην απομόνωση, ανησυχώ» – Η τιμωρία της… τουαλέτας

Την ώρα που οι καταθέσεις συνεχίζονται, πληθαίνουν οι μαρτυρίες αναφορικά με τις σκληρές συνθήκες που φέρεται να βίωναν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ένας 27χρονος πρώην φιλοξενούμενος της δομής μίλησε αποκλειστικά στο «MEGA Καλημέρα»  για αυτά που πάθαιναν -όπως είπε- τα παιδιά, αν δεν έκαναν ότι τους ζητούσαν τα στελέχη της Κιβωτού.

Μία ακόμη κοπέλα εκφράζει την ανησυχία της για τον αδερφό της, που εξακολουθεί να παραμένει σε δομή της ΜΚΟ, δεδομένου όπως λέει, βρίσκεται πολύ καιρό στη απομόνωση (!). Η ίδια όπως περιγράφει, πέρασε τρία χρόνια στην απομόνωση.

Ένας ακόμη τρόφιμος είπε ότι «τον αδελφό μου τον είχαν βάλει σε ένα ντουλάπι που βάζαμε τις τσάντες μας και το παιδί μόλις είχε χειρουργηθεί».

  • Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Αγνοούνται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία – Ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται

«Ο αδερφός μου είναι ακόμα στην απομόνωση, ανησυχώ»

Η Ευγενία, ένα κορίτσι που ήταν έζησε για ένα διάστημα στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, μίλησε στον ΣΚΑΙ για τις συνθήκες που ζούσε και τις καταστάσεις που βίωσε ως φιλοξενούμενη της Κιβωτού.

Η Ευγενία είπε ότι βγαίνει να μιλήσει γιατί ανησυχεί για τον αδερφό της που μένει ακόμα σε δομή της Κιβωτού. «Είναι ένα δύσκολο παιδί, όπως ήμουν και εγώ, και σίγουρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι στην απομόνωση. Δεν με αφήνουν να έχω επικοινωνία μαζί του» είπε η κοπέλα.

Η Ευγενία πήγε μαζί με άλλα 4 αδέρφια της (από τα 10 της οικογένειας) με εισαγγελική απόφαση στην Κιβωτό όταν ήταν 9 ετών και το μικρότερο παιδί 3 ετών. Στην αρχή ήταν όλα τα αδέρφια μαζί σε δομή και στη συνέχεια χωρίστηκαν και στάλθηκαν σε διαφορετικές δομές, σε όλη την Ελλάδα.

Η τιμωρία της… τουαλέτας

Η Ευγενία στάλθηκε στη δομή της Χίου όταν οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν ότι είχε σχέση με ένα άλλο αγόρι της δομής και έμεινε έγκυος στα 17 της και έκανε άμβλωση με εισαγγελική απόφαση. Για τρία χρόνια ήταν σε καθεστώς απομόνωσης, δεν είχε καμία επαφή και επικοινωνία με τα αδέρφια της.

Η Ευγενία είχε μιλήσει παλιότερα σε εισαγγελέα στη Χίο για το τι συμβαίνει μέσα στη δομή αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

«Μας κλείδωναν στην τουαλέτα μέχρι να πούμε συγνώμη, εγώ έμεινα σε τουαλέτα κλειδωμένη από το απόγευμα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχαν καλοί άνθρωποι στις δομές και είτε τους διώχνανε είτε έφευγαν από μόνοι τους γιατί δεν άντεχαν να βλέπουν τι συμβαίνει» είπε η Ευγενία.

Όταν ενηλικιώθηκε, την ημέρα των γενεθλίων της, έφυγε από τη δομή, χωρίς να έχει τίποτα στον έξω κόσμο.