Φωκίδα: Άτομο χωρίς τις αισθήσεις του βρέθηκε μετά την κατάρρευση σε στοά στα μεταλλεία

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άτομο στη στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη στη Βάργιανη στο 52ο χλμ του δρόμου Άμφισσας – Λαμίας που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο βράχος έχει απομακρυνθεί ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει για βοήθεια πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας και του Κλιμακίου Πολυδρόσου.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν εντός της στοάς περίπου σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το άνοιγμά της όταν αποκολλήθηκε βράχος που έπεσε πάνω σε όχημα 4Χ4 στο οποίο επέβαινε και το καταπλάκωσε.

2 εγκλωβισμένοι

Την ίδια ώρα το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας σημειώνει πως υπάρχουν στο σημείο και δύο εγκλωβισμένοι.

  • Διαβάστε επίσης: Φωκίδα: Κατέρρευσε στοά στα μεταλλεία – Πληροφορίες για εγκλωβισμό

«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι σημειώνει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , υπογραμμίζοντας ακόμη ότι κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!» σημειώνει στην ανακοίνωση του