Θεσσαλονίκη: Πρωτοβουλία για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων μικροκινητικότητας

Μια πρωτότυπη εκδήλωση ενημέρωσης για την ασφάλεια στις μετακινήσεις διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του βιωματικού αυτού εργαστηρίου, ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ στάθμευσε στον πεζόδρομο της παραλίας και περιμετρικά του τοποθετήθηκαν δίκυκλα και πατίνια.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να καθίσουν στη θέση του οδηγού του αστικού λεωφορείου, προκειμένου να εντοπίσουν τα «τυφλά σημεία» για τον οδηγό και να γνωρίζουν τα σημεία αυτά δηλαδή που ακόμα και ο πιο έμπειρος αδυνατεί να αντιληφθεί από τους καθρέφτες.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι -με τον απλό αυτόν τρόπο- να βελτιωθεί η οδηγική συμπεριφορά όσων χρησιμοποιούν οχήματα μικροκινητικότητας, προκειμένου να αυξηθεί η οδική ασφάλεια, μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά παράσυρσης δικυκλιστών, κάποια μάλιστα θανατηφόρα.

«Υπάρχουν τυφλά σημεία που δεν μπορεί κανείς οδηγός, όσο εκπαιδευμένος κι αν είναι, να δει όταν οδηγεί ότι δίπλα του κινούνται ποδηλάτες, κινούνται οχήματα μικροκινητικότητας» τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τόσκας.

«Θέλουμε, λοιπόν, αυτό να γίνει βίωμα και στους οδηγούς μεγάλων οχημάτων, αλλά και στους οδηγούς μικροκινητικότητας, για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα πολλά ζητήματα της οδικής ασφάλειας και κίνησης. Οδηγώ και μοιράζομαι τον δρόμο, αυτό θέλουμε να δείξουμε», πρόσθεσε.

«Ουσιαστικά μπαίνει ο ένας στη θέση του άλλου. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί κανείς την οπτική που έχει ο κάθε οδηγός», σημείωσε η πρόεδρος του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ελένη Πεταλωτή.