Τζο Μπάιντεν: Χαμένος και σαστισμένος μετά από ομιλία του

Νέο περιστατικό με τον Τζο Μπάιντεν να μοιάζει σαν χαμένος, εγείροντας ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

Αυτή τη φορά όλα συνέβησαν στην έδρα της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, με αφορμή το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ιαν από τη Φλόριντα.

Ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε στα Μέσα και στη συνέχεια, ενώ είχε τελειώσει την ομιλία του, ξεκινάει να φύγει και μοιάζει χαμένος και αποπροσανατολισμένος, με την υπεύθυνη επικοινωνίας να τον κυνηγάει και να του λέει «κύριε Πρόεδρε…».

Ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε να χαιρετάει μηχανικά τους υπάλληλους της FEMA που βρίσκονταν μπροστά του.

Δείτε το βίντεο

Δεν είναι η πρώτη φορά

Το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αρκετά παρόμοια συμβάντα που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

Μόλις προχθές είχε συμβεί το περιστατικό με τη Ρεπουμπλικανή βουλευτή, Τζάκι Γουαλόρσκι, την οποία ο Μπάιντεν έψαχνε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι εδώ» ξεκίνησε να λέει ο Τζο Μπάιντεν, κατονομάζοντας δύο βουλευτές που είχαν ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτά τα θέματα, προτού αναζητήσει στο ακροατήριο την εκλιπούσα.

«Τζάκι, είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» ρώτησε ο 79χρονος πρόεδρος, σε ομιλία του για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της επισιτιστικής ανασφάλειας.

Η Αμερικανίδα βουλευτής Τζάκι Γουαλόρσκι έχασε τη ζωή της σε ηλικία 58 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα στην Ιντιάνα, στις 3 Αυγούστου. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως ο Λευκός Οίκος είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωνε «σοκαρισμένος και λυπημένος» για τον αδόκητο χαμό της βουλευτού.