Πολυτεχνειούπολη: «Έμαθα ότι κατηγορούμαι από την τηλεόραση» – Τι λέει ο 30χρονος που κατηγορείται ως μέλος της συμμορίας

Έμαθε από την τηλεόραση ότι αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση των συλλήψεων στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Ο Ερμίρ Μέτα, που υπήρξε μέλος της σκληρής συμμορίας με τα καλάσνικοφ το 2010, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση των τριών ληστειών που τον κατηγορούν, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν έμενε ποτέ στην Πολυτεχνειούπολη.

«Είδα από την τηλεόραση να λένε ότι υπάρχει αποτύπωμά μου εκεί και ότι μένω εκεί. Τα έχασα, δεν το περίμενα. Ζω με τους γονείς μου. Τον λόγο που κατηγορούμαι δεν τον ξέρω. Δεν είμαι αυτό που θέλουν να πουν αυτοί» σημείωσε μιλώντας στο Live News.

Όπως υποστήριξε, δεν έμενε στις εστίες, αλλά είχε βρεθεί εκεί για να επισκεφθεί ένα φίλο του, ο οποίος ήταν μεταξύ των συλληφθέντων στην επιχείρηση της Τρίτης και το 2010 ήταν ο αρχηγός της συμμορίας με τα καλάσνικοφ.

Παραδέχεται ότι στο παρελθόν είχε συναντηθεί μαζί του, αλλά αρνείται την όποια παράνομη πράξη του καταλογίζουν.

«Εκεί έχω πάει γιατί ένας από τους κατηγορούμενους είναι φίλος μου παλιός. Είχα πάει να συναντήσω τον φίλο μου. Το λέω γατί είπαν ότι με είδαν μια εβδομάδα πριν εκεί. Δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος 100%, δεν ήμουν εκεί. Δεν μπορώ να πω κάτι για κάτι που δεν έχω κάνει. Έχω κάνει ληστείες στο παρελθόν, έχω κατηγορηθεί για αυτό, τις έχω πληρώσει, βγήκα. Δεν έχω καμία σχέση με αυτά, ούτε με συμμορίες ούτε με αρχηγούς» συμπλήρωσε.

«…Επειδή έχω παρελθόν»

Σε ηλικία 21 ετών ο Ερμίρ Μέτα καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του στη συμμορία με τα καλάσνικοφ, ενώ αθωώθηκε για τον βιασμό γυναίκας που είχαν ληστέψει και βασανίσει.

Εννέα χρόνια μετά, το 2019, αποφυλακίστηκε. «Ήμουν μέλος ναι, της συμμορίας με τα καλάσνικοφ. Έχω δικαστεί, έκαστα σχεδόν 9 χρόνια στη φυλακή, έχω γυρίσει από ανήλικα που ξεκίνησα σε όλες τις φυλακές. Προσπάθησα να κάνω κάτι καλύτερο για μένα, πέρασα στο πανεπιστήμιο» πρόσθεσε.

Ο 30χρονος εμφανίζεται τώρα μετανιωμένος για τα όσα έκανε στο παρελθόν, ωστόσο πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες.

«Δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό και είμαι σίγουρος ότι είναι μόνο το παρελθόν μου. Το μόνο πράγμα που έχω μετανιώσει στη ζωή μου είναι οι ληστείες που έχω κάνει» υπογράμμισε.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο Ερμίρ Μέτα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή για την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του.