Η FIBA άπλωσε χέρι ενότητας στην EuroLeague – Πώς επηρεάζονται οι παίκτες του Ολυμπιακού

Η FIBA έκανε το πρώτο βήμα προς την EuroLeague. Πώς;

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συνέπτυξε το πρόγραμμα των «παραθύρων» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, δίνοντας έτσι το περιθώριο σε παίκτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση να ενισχύσουν τις εθνικές τους ομάδες.

Συγκεκριμένα, οι πρώτοι αγώνες των «παραθύρων» θα γίνουν την Παρασκευή (11/11) και δε θα μοιραστούν το διήμερο 10-11/11, ενώ τα δεύτερα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα (14/11) και όχι το διήμερο 13-14/11.

Φυσικά, αυτό άφορά άμεσα και την εθνική μας ομάδα, αφού το εντός έδρας ματς με τη Λετονία, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 10 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για τις 11 Νοεμβρίου, ενώ η εκτός έδρας αναμέτρηση με το Βέλγιο θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου και όχι στις 13 Νοεμβρίου.

Έτσι, έχουν τη δυνατότητα οι παίκτες του Ολυμπιακού, που θα αντιμετωπίσουν την Παρτίζαν στις 10 Νοεμβρίου, να ενισχύσουν την αποστολή της Ελλάδας και στις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μόνο στο δεύτερο παιχνίδι, καθώς το Τριφύλλι υποδέχεται την Μπασκόνια στις 11 Νοεμβρίου.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, πρόκειται για μια κίνηση καλής θέλησης από πλευράς FIBA, η οποία δείχνει την πρόθεσή της να ρίξει γέφυρα επικοινωνίας προς την EuroLeague.

Μένει να φανεί αν η EuroLeague θα ανταποδώσει με κάποιον τρόπο.