Τα σενάρια τίτλου για Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη

Θέμα χρόνου είναι για τον Μαξ Φερστάπεν η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, και μάλιστα για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ο ολλανδός πιλότος της Formula 1 και της Red Bull δεν αποκλείεται να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής την ερχόμενη Κυριακή στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, που είναι ο 17ος αγώνας από τους 22 της διοργάνωσης.

Νικητής σε ένδεκα Grand Prix από τα 16 που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, ο Φερστάπεν προέρχεται από πέντε συνεχόμενες νίκες και έχει διαφορά 116 βαθμών από το μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρ, 125 από το μεξικανό «ομόσταυλό» του, Σέρχιο Πέρες, και 132 από το βρετανό Τζορτζ Ράσελ της Mercedes.

Για να κατακτήσει τον τίτλο στον επόμενο αγώνα, ο ολλανδός οδηγός πρέπει να φύγει από την Σιγκαπούρη με διαφορά 138 βαθμών από τον πλησιέστερο διώκτη του.

Επομένως, ο Φερστάπεν πρέπει να πάρει 22 βαθμούς περισσότερους από τον Λεκλέρ την Κυριακή, 13 από τον Πέρες και έξι από τον Ράσελ, για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Υπενθυμίζεται ότι η κλίμακα βαθμολόγησης ανά θέση, αρχίζοντας από την κορυφή της τελικής κατάταξης, είναι 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 για την πρώτη δεκάδα και ένας βαθμός ως επιβράβευση για τον ταχύτερο γύρο.

Σε περίπτωση νίκης στη Σιγκαπούρη ο Φερστάπεν θα πάρει τον τίτλο εάν ο Λεκλέρ τερματίσει ένατος ή παρακάτω κι εάν ο Πέρες τερματίσει τέταρτος ή παρακάτω (χωρίς να πάρει τον ταχύτερο γύρο) ή πέμπτος και παρακάτω με τον ταχύτερο γύρο.