Αλεξανδρούπολη: Εμφανίστηκαν και αδέσποτα… γουρούνια σε πυλωτή πολυκατοικίας (Δείτε εικόνες)

Μάρτυρες σ’ ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν προχθές βράδυ κάτοικοι της περιοχής του ΚΕΓΕ στην Αλεξανδρούπολη, όταν είδαν δύο αδέσποτα… γουρούνια (φωτογραφία αρχείου, επάνω) να βρίσκουν καταφύγιο σε πυλωτή και κήπο πολυκατοικίας.

Από το πουθενά…

Αγνωστο ποιανού ιδιοκτήτη είναι και πώς βρέθηκαν σ’ ένα τέτοιο σημείο της πόλης, σίγουρα συμβαίνει σπάνια, και δεν πρόκειται γι’ αγριογούρουνα, να εμφανίζονται από το πουθενά σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης, μεταδίδει το evros-news.gr, απ’ όπου και οι φωτογραφίες (κάτω).

Δείτε ακόμα – Γουρούνια κάνουν βόλτες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για αδέσποτα σκυλιά, που μάλιστα υπάρχουν αρκετά στην Αλεξανδρούπολη και αποτελούν πρόβλημα σε συγκεκριμένα σημεία για τους πολίτες, αλλά αδέσποτα γουρούνια σίγουρα είναι ασυνήθιστο.

Με υψηλή νοημοσύνη

Πρόκειται, πάντως, για ζώα με υψηλή νοημοσύνη, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών νευροεπιστημόνων από Πανεπιστήμιο του Εμορι, και συγκεντρώνουν μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης από τους σκύλους, ενώ είναι σε θέση να λύνουν προβλήματα και γρίφους όπως οι χιμπαντζήδες.

Οι ερευνητές ευελπιστούν, μάλιστα, ότι τα ευρήματά τους θα κάνουν τον κόσμο να αλλάξει γνώμη για τα πανέξυπνα ζώα, τα οποία εκτρέφονται κυρίως για το κρέας τους.

«Μέσα από τη μελέτη μας διαπιστώσαμε ότι τα γουρούνια μοιράζονται μια σειρά από γνωστικές ικανότητες, με μερικά από τα εξυπνότερα είδη του ζωικού βασιλείου όπως π.χ. οι σκύλοι, οι χιμπαντζήδες, οι ελέφαντες, τα δελφίνια, ακόμα και οι άνθρωποι» εξηγεί η δρ Λόρι Μαρίνο, μια εκ των συγγραφέων της μελέτης.