ΜέΡΑ25: «Λιβανίζουμε» τις ΗΠΑ την ώρα που αποφεύγουν να απαντήσουν αν τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά

Επικριτικό είναι το ΜέΡΑ25 για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ επικρατεί αφωνία και στα άλλα κόμματα, του νατοϊκού -όπως τα αποκαλεί- τόξου (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) για τις δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Επιζήμια η πολιτική του νατοϊκού τόξου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός μιλάει για την ασφάλεια που παρέχουν στην Ελλάδα οι σύμμαχοι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έναντι της Τουρκίας και την ίδια στιγμή ο Νεντ Πράις απέφυγε να απαντήσει αν τα νησιά του Αιγαίου που διεκδικεί η Τουρκία είναι ελληνικά!

  • Διαβάστε επίσης ΚΚΕ: Πόντιος Πιλάτος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το αν τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Ελλάδα ή την Τουρκία

Η πολιτική του «δίνουμε γη και ύδωρ» αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μία φορά ότι «τους yes men κανείς δεν τους υπολογίζει, άρα η πολιτική του νατοϊκού τόξου είναι επιζήμια για το λαό μας» υπογραμμίζει ο κ. Κριθαρίδης.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο μάς έλεγε πόσο ασφαλείς πρέπει να νιώθουμε χάρη στους συμμάχους μας (ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ) όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μόλις μία μέρα πριν, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις απέφυγε να απαντήσει αν τα νησιά του Αιγαίου που διεκδικεί η Τουρκία είναι ελληνικά!

Γη και ύδωρ χωρίς κανένα αποτέλεσμα

»Φυσικά δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για αυτή την άκρως «συμμαχική» στάση των «συμμάχων» μας, στους οποίους συνεχίζουμε να δίνουμε γη και ύδωρ, χωρίς κανένα απολύτως χειροπιαστό αποτέλεσμα. Αφωνία όμως επικρατεί και στο υπόλοιπο νατοϊκό τόξο (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) για αυτές τις δηλώσεις των «φίλων» μας των Αμερικανών.

»Δεν ξέρουμε αν έθεσε τα ζητήματα αυτά ο κ. Τσίπρας στον Αμερικανό Πρέσβη στο δείπνο που είχαν προχθές, αν και φανταζόμαστε πως δεν θα ήταν στο «μενού». Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μία φορά ότι τους yes men κανείς δεν τους υπολογίζει, άρα η πολιτική του νατοϊκού τόξου είναι επιζήμια για το λαό μας».