Ζελένσκι: «Η κατάσταση στην περιφέρεια Ντονέτσκ είναι εξαιρετικά δύσκολη»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) χαρακτήρισε απόψε «εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση στο πεδίο των μαχών στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, η οποία αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα» για τον ουκρανικό στρατό καθώς το ίδιο ισχύει για τους ρώσους εισβολείς, όπως είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Εξαιρετικά δύσκολη»

«Η κατάσταση στην περιφέρεια Ντονέτσκ είναι εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ανήμερα της συμπλήρωσης 215 ημερών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα του.

Δείτε ακόμα – Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο ισχυρό όπλο του Πούτιν κατά της ΕΕ

«Κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε την εχθρική δραστηριότητα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος μας αυτήν τη στιγμή, επειδή το Ντονμπάς είναι ο πρωταρχικός στόχος των κατακτητών», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το σύνολο του Λουγκάνσκ και προελαύνουν αργά αλλά σταθερά στο Ντονέτσκ – τις δύο περιφέρειες που απαρτίζουν το Ντονμπάς.

Νέες κυρώσεις από Βρετανία

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Βρετανία μετά τα δημοψηφίσματα στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, τα οποία το Λονδίνο χαρακτηρίζει «παράνομα».

Οπως αναφέρει ο Guardian, οι 92 κυρώσεις στοχεύουν αυτούς που βρίσκονται πίσω από τα «ψευδο-δημοψηφίσματα» στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες καθώς και άτομα που συνεχίζουν να στηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας.