Δημοσκοπήσεις: Ποια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες έρευνες

Το κλίμα που υπάρχει στο πολιτικό τοπίο της χώρας, στον απόηχο της «προεκλογικής ΔΕΘ», αποτυπώνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που πραγματοποιήθηκαν μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στις έρευνες των Alco και Marc για λογαριασμό των Alpha και ΑΝΤ1 αντίστοιχα, καταγράφεται διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος κοντά στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες.

8,7% διαφορά κατέγραψε η Marc

Η έρευνα της Marc πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.166 ατόμων, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 32,8% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου.

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και ακολοθούν: ΚΚΕ με 5,4%, Ελληνική Λύση με 4,1%, ΜέΡΑ25 με 2,8%, Έλληνες για την Πατρίδα με 2%, Εθνική Δημιουργία με 1%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 3,7%, την ώρα που οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%.

Παράλληλα, στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό» σχεδόν οι μισοί απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (48,5%), με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 31,1%, ενώ στο ερώτημα «ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ» το 42,1% απάντησε πως «νικητής» ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 31%.