Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα «ψευδο-δημοψηφίσματα» για να κλιμακώσει τον πόλεμο

Ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί για τη Ρωσία που θα χρησιμοποιήσει τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία για να ισχυριστεί ότι το ρωσικό έδαφος δέχεται επίθεση με τα όπλα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γραμματέας της Συμμαχίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ μίλησε στην Τζούλια Τσάτερλι του CNN σήμερα Παρασκευή, καθώς Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι οι πολίτες σε μερικώς κατεχόμενες περιοχές εξαναγκάζονται να ψηφίσουν σε δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία.

  • Διαβάστε επίσης: Τι κρύβεται πίσω από τα δημοψηφίσματα Πούτιν στην κατεχόμενη Ουκρανία;

«Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση»

«Αλλά αυτές οι ψηφοφορίες δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και φυσικά δεν αλλάζουν τίποτα», είπε, απηχώντας αρκετούς δυτικούς ηγέτες, σύμφωνα με το CNN.

«Η απάντηση του ΝΑΤΟ είναι να εντείνει την υποστήριξη. Ο καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος είναι να ενισχυθούν περαιτέρω οι Ουκρανοί στο πεδίο της μάχης, ώστε να μπορέσουν κάποια στιγμή να καθίσουν και να καταλήξουν σε μια λύση που θα είναι αποδεκτή για την Ουκρανία και θα διατηρεί την Ουκρανία ως κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

«Υποστηρίζω το μήνυμα του (σ.σ. Βολοντίμιρ) Ζελένσκι ότι δεν θα πρέπει (σ.σ. ο λαός) να λάβει μέρος σε αυτά τα δημοψηφίσματα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.