Δολοφονία Μακρή: Ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που είχε γίνει το 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενοι κάθεται ένας 34χρονος ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, αλλά και ο 38χρονος αδελφός του, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία αν και οι δύο αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την εκδικαζόμενη υπόθεση.

Με την έναρξη της δίκης η πολιτική αγωγή ανέφερε στο δικαστήριο ότι έχει υποβάλλει αίτημα στις αρμόδιες αρχές των φυλακών Κορυδαλλού, την ΕΛ.ΑΣ, και την Europol προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες δολοφονίας βασικού μάρτυρα της υπόθεσης.

Καρύδα: Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τη χήρα του Γ. Μακρή, το γνωστό μοντέλο Βικτώρια Καρύδα, να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει.

«Εγώ έλειπα από το σπίτι, είχα επίδειξη μόδας. Ο σύζυγος μου ήταν εκεί. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, είδα από την κάμερα, αυτόν που σήμερα κάθεται πίσω μου (σ.σ. τον πρώτο κατηγορούμενο) να πυροβολεί το σύζυγο μου. Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας, είμαι μέσα στη μόδα, τον αναγνωρίζω. Τον αναγνώρισε και ο φίλος του που τον δολοφόνησαν… Ο δολοφόνος του άντρα μου έβγαλε εισιτήρια και έφυγε μετά τη δολοφονία», κατέθεσε η μάρτυρας.

Συνεχίζοντας με δάκρυα στα μάτια πρόσθεσε για τον πρώτο κατηγορούμενο: «Άρχισε να τον πυροβολεί και ο άντρας μου προσπαθούσε να σωθεί αλλά τον πυροβόλησαν ξανά. Ο άντρας μου τον έβλεπε συχνά όπου πήγαινε τον κατηγορούμενο. Το έλεγε και σε ένα φίλο του… Εκείνη την ημέρα πήγαινε στα εγκαίνια της εταιρίας σεκιούριτι που είχε ανοίξει με τον συνέταιρο του».

«Ο άνδρας μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με κανένα. Δεν υπήρχε κίνδυνος κανένας. Κυκλοφορούσε με μια βέσπα και ένα smart με τα παιδιά μαζί. Να ρωτήσουμε αυτούς ποιος τους πλήρωσε» κατέληξε η Βικτώρια Καρύδα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Οκτωβρίου.