Νεστέροβιτς: «Η Ελλάδα νούμερο ένα φαβορί για το Eurobasket»

Το Eurobasket 2022 βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες μακριά και ο παλαίμαχος Σλοβένος άσος Ράσο Νεστέροβιτς μίλησε στη Mozzart για την πιθανότητα η εθνική της χώρας του να επαναλάβει τον θρίαμβο της προηγούμενης διοργάνωσης αλλά και για το ποιες ομάδες θεωρεί ότι έχουν πιθανότητες να ανέβουν στο βάθρο.

Μπορεί λοιπόν η κάτοχος του τίτλου Σλοβενία να παρουσιάζεται τρομακτική με ηγέτες τους Λούκα Ντόντσιτς και Γκόραν Ντράγιτς, σύμφωνα με τον Νεστέροβιτς όμως άλλη εθνική είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο κι αυτή είναι η Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ενδεχόμενο να επαναλάβει η Σλοβενία το θρίαμβο του 2017:

«Δεν είναι κάτι ρεαλιστικό, είμαστε δυνατοί, μην με παρεξηγείτε. Πιστεύω στην ποιότητά μας, αλλά ο κόσμος δεν γνωρίζει την ποιότητα των ομάδων.

Για μένα η Ελλάδα είναι νούμερο ένα φαβορί. Μετά έρχονται η Σερβία και Ισπανία, που είναι πάντα εκεί με ποιοτικούς παίκτες, αλλά και οι Ιταλοί που, αν πιάσουν καλή απόδοση, μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε.

Ξέχασα και τους Γερμανούς. Σπουδαία ομάδα που παίζει στο γήπεδο της. Θα είναι μια καταπληκτική διοργάνωση, θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι».