Κοροναϊός: Ανησυχία ειδικών για την υποπαραλλαγή «Κένταυρος» – Όταν έρθει στην Ελλάδα θα δυσκολέψει η κατάσταση

Χαλαροί μέχρι να εμφανιστεί η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» είναι οι ειδικοί, οι οποίοι παρ΄όλο που παραδέχονται πως αυτή τη στιγμή η κατάσταση ειδικά στο ΕΣΥ είναι καλή και διαχειρίσιμη, τονίζουν πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν από φθινόπωρο και συγκεκριμένα από Οκτώβρη, Νοέμβρη.

«Τα πράγματα αυτές τις ημέρες είναι καλύτερα και αυτό φαίνεται από το σύστημα Υγείας. Εδώ και 15 ημέρες και οι απλές κλίνες είναι λιγότερες και οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμες», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πότε να περιμένουμε την «Κένταυρος» στη χώρα μας

«Αυτό που μας ανησυχεί η νέα παραλλαγή που δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας, γιατί σε εμάς έρχονται περίπου τρεις μήνες μετά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν κρούσματα από αυτή την υποπαραλλαγή λόγω του τουρισμού και των διακοπών. Υπολογίστε τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη που σημαίνει πως το peak θα φανεί στις αρχές του Οκτωβρίου», ανέφερε η κα. Παγώνη που τόνισε πως τα πράγματα θα είναι πάντως καλά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Παγώνη: Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος« θα έρθει και στην Ελλάδα

Η Κένταυρος είναι ισχυρή μετάλλαξη

«Η μετάλλαξη Κένταυρος είναι ισχυρή μετάλλαξη κάνει πυρετό και έντονο βήχα», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ σχετικά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, η κα. Παγώνη τόνισε πως στη χώρα μας θα είναι περίπου τον Οκτώβρη ωστόσο οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να μην ξεχάσουν να κάνουν την τέταρτη δόση.