Τίμησαν τον Ερμή Θεοχαρόπουλο οι συγχωριανοί του – Ο αγώνας για εναέρια διάσωση

Το δικό τους μήνυμα για τη δημιουργία εναέριας διάσωσης και προστασίας της ζωής στη χώρα μας έστειλαν οι κάτοικοι της Άγναντας του νόμου Άρτας, με την ευκαιρία των αθλητικών εκδηλώσεων που έγιναν στη μνήμη του Ερμή Θεοχαρόπουλου.

Έξι μήνες μετά τον άδικο χαμό του νεαρού αθλητή, οι νέοι και οι νέες του χωριού του αγωνίστηκαν φορώντας μπλούζες με τυπωμένο το πρόσωπο του Ερμή, ενώ φωτογραφήθηκαν με φόντο την κορυφή που ο άτυχος αθλητής χειμερινών αθλημάτων είχε την πτώση που του κόστισε τη ζωή -μετά από τη μεγάλη καθυστέρηση των διασωστικών μέσων.

Μετά από αυτό το συμβάν, η οικογένεια του Ερμή έχει ξεκινήσει τη δική της προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σωστού δικτύου για την εναέρια διάσωση στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα μπορούσε να είχε σωθεί ο 21χρονος Ερμής στα Τζουμέρκα

Επίσης, μια από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Αδελφότητα Αγναντιτών Αθηνών σε συνεργασία με τους γονείς του Ερμή, Γιάννη Θεοχαρόπουλο και Μαρίνα Αναστασίου ήταν η διοργάνωση σεμιναρίου για την παροχή πρώτων βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν από εξειδικευμένο ιατρό όλα τα πρωτόκολλα γύρω από τις πρώτες βοήθειες και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την παροχη βοήθειας.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών χαρτών στα κινητά τηλέφωνα, πώς μπορεί κανείς να κοινοποιήσει την τοποθεσία του και το πώς μπορεί να εντοπίσει την τοποθεσία άλλου σε περίπτωση ανάγκης ή κλήσης σε βοήθεια, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Κάτι που όπως τόνισαν οι γονείς του Ερμή, στη δική του περίπτωση στάθηκε μοιραίο.