Παγώνη: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα ενόψει του φθινοπώρου – Ο κόσμος έχει κουραστεί

Την άποψη ότι δεν θα πρέπει να αποχωριζόμαστε τη μάσκα μας επανέλαβε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, που βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Η ίδια τόνισε, δε, πως δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα από το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα η κ. Παγώνη, τόνισε ότι ακόμη και τώρα που είναι καλοκαίρι θα πρέπει να φοράμε την προστατευτική μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, κάτι που δεν κάνει η πλειοψηφία των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας.

  • Διαβάστε επίσης: «Θα δούμε τι θα γίνει το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι» – Τι είπε η Παγώνη για την ανοσία της αγέλης

Όπως είπε, είναι ενθαρρυντικό ότι στα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας είδαμε μια μείωση των κρουσμάτων της τάξης του 10%. Υπάρχουν αρκετοί ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό, αλλά η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμη, τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Χτύπησε δε το «καμπανάκι» του κινδύνου για την υποπαραλλαγή 5 της Όμικρον λέγοντας πως μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Συμπλήρωσε δε πως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό του long covid που ταλαιπωρεί ακόμη και 1 χρόνο μετά το 30% όσους περνάνε κοροναϊό κι αυτό αποδεικνύει πόσο λάθος είναι το σκεπτικό «ας κολλήσω κοροναϊό να τον περάσω να τελειώνω με αυτό».