Περιστέρι: Στο ανακριτή σήμερα ο 22χρονος για τη δολοφονία της Νικολέττας – Τα τρία κρίσιμα ερωτήματα

Στο ανακριτή για να απολογηθεί οδηγείται σήμερα το πρωί ο 20χρονος πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθη για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας μέσα στο σπίτι της στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από την έρευνα της αστυνομίας, ο νεαρός που ζούσε χωρίς νόμιμα έγγραφα στην Αθήνα εμφανιζόταν με δύο διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες.

  • Διαβάστε επίσης: Με τρένο το «έσκασε» από την Αθήνα ο δολοφόνος της Νικολέτας – Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της

Άλλοτε δήλωνε ημερομηνία γέννησης το 1999, άλλοτε το 2001, άλλοτε μια τρίτη ημερομηνία. Μάλιστα, ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς ήταν σεσημασμένος για διάφορες υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι έμπειροι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα του στη Βόρεια Ελλάδα. μία ημέρα πριν περάσει τα σύνορα, ειδοποίησαν τις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, ότι υπήρχε ισχυρή πιθανότητα ο φυγόδικος να βρεθεί στα εδάφη τους.

Ο νεαρός έχει καταλάβει τι έχει κάνει και παραμένει κρατούμενος στην Ασφάλεια, χωρίς να δείχνει ίχνος μεταμέλειας.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς οι αρχές έφθασαν στον δολοφόνο της 17χρονης Νικολέτας – Ποιοι τον βοήθησαν να βγει από τη χώρα

Οι αστυνομικοί αναζητούν εφεξής το ενδεχόμενο ο καθ’ ομολογία δολοφόνος να είχε συνεργούς στο σχέδιο διαφυγής του. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση δεν αποκλείεται να έχουμε κατηγορούμενους για υπόθαλψη.

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από την αστυνομική έρευνα είναι ποιοι παρείχαν καταφύγιο στον 22χρονο, ποιοι –και εάν- του έδωσαν καινούργιες κάρτες sim (αφού πρώτα εκείνος πέταξε το κινητό του τηλέφωνο και το κινητό της 17χρονης) αλλά και ποιοι μπορεί να τον βοήθησαν να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο 22χρονος πέρασε το βράδυ της Τρίτης και το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εκτιμάται ότι είχε «επαφές» που θα τον βοηθούσαν να φύγει από τη χώρα. Ίσως δεν είναι τυχαίο, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ότι το πρώτο πράγμα που είπε σε ομοεθνείς του μετά το έγκλημα ήταν: «Θα φύγω για Θεσσαλονίκη».

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν οι τρεις Πακιστανοί, με τους οποίους συνταξίδεψε μέχρι τη Βόρεια Μακεδονία και οι οποίοι επεστράφησαν ως παράτυποι μετανάστες στη χώρα μας.

Κακοποιητικός και χειριστικός

Ως μια σχέση που έκανε τη ζωή της Νικολέτας κόλαση, περιγράφει η οικογένεια της 17χρονης την πεντάμηνη συναναστροφή της με το τον νεαρό άνδρα.

«Εντάσεις υπήρχαν και τα Χριστούγεννα. Γνωρίζει και το οικείο περιβάλλον ότι είχαν εντάσεις και γ’ αυτό ήθελε να χωρίσει. Όμως η ζηλοφθονία του δεν άφηνε την κοπέλα να τον χωρίσει. Δεν δέχτηκε να τον χωρίσει», ανέφερε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του πατέρα της 17χρονης.

«Ντροπή του. Για την ηλικία του κι όλας. Την ηλικία τη μικρή που έχουν κι οι δύο. Σαν να ήταν κανένας μεγάλος, ξέρω γω, και υπέφερε στη ζωή του πολλά. Ξέρω γω… αλλά τώρα, για την ηλικία του που ήταν μικροί και οι δύο… τι να πω. Λυπάμαι πολύ», δήλωσε ο πατέρας της 17χρονης.

Μιλώντας στο MEGA ο πατέρας της άτυχης Νικολέτας, περιγράφει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τρία μικρότερα αδέλφια της 17χρονης.

«Τι να πουν τα παιδιά; Τα παιδιά, παιδιά είναι δεν μπορούν να πουν κάτι. Τώρα, πάνω στο θυμό… πολλά λένε. Πολλά θα πούνε».

Τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση από την αστυνομική έρευνα είναι ποιοι παρείχαν καταφύγιο στον 22χρονο, ποιοι –και εάν- του έδωσαν καινούργιες κάρτες sim (αφού πρώτα εκείνος πέταξε το κινητό του τηλέφωνο και το κινητό της 17χρονης) αλλά και ποιοι μπορεί να τον βοήθησαν να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.