Εμβόλια: Ο κόσμος έχει μπερδευτεί, λέει η Ματίνα Παγώνη – Ποιοι πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση

Για τις Όμικρον 4 και 5, τα εμβόλια και την τέταρτη δόση μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Επίσης, η γιατρός τόνισε ότι είναι απαραίτητη η μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας η καθημερινή ενημέρωση πλέον δεν έχει κανένα νόημα. Όλοι γνωρίζουμε τον αριθμό των κρουσμάτων, όλοι ξέρουμε ότι η Όμικρον 4 και 5 είναι δύο υποπαραλλαγές του ιού που είναι πολύ μεταδοτικές», δήλωσε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

  • Διαβάστε επίσης: Η Όμικρον 5 πιο επικίνδυνη από την Όμικρον 2 – Όσοι μολύνονται το περνούν πιο βαριά

SOS για τον Ιούλιο

«Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη. Έχει αυξηθεί αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευομένων» δήλωσε η κ. Παγώνη στην εκπομπή «Από τις Έξι», επισημαίνοντας ότι ο Ιούλιος θα είναι ένας μήνας με πολλά κρούσματα».

«Να μηδενιστούν οι δείκτες της πανδημίας»

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τόνισε ότι «ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του» καθώς όπως είπε «έχει αυξηθεί αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευομένων». Στόχος είναι να μηδενιστούν οι δείκτες της πανδημίας, πρόσθεσε.

«Ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τα εμβόλια. Φυσικά και πρέπει να γίνει η τέταρτη δόση», δήλωσε η κ. Παγώνη διευκρινίζοντας ότι αυτή η σύσταση δεν αφορά όλους όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου και νόσησαν μετά γιατί είναι σαν να την έχουν κάνει.

Μιλώντας για τα εμβόλια, η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι «δύσκολα τον Σεπτέμβριο θα έχουμε το αναπροσαρμοσμένο εμβόλιο» γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με αυτά που έχουμε που προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση.

Με αφορμή τη μεγάλη διασπορά και τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, η κ. Παγώνη τόνισε ότι «και με ήπια συμπτώματα κορονοϊού δεν πηγαίνουμε στη δουλειά μας» γιατί θα μεταδώσουμε τον ιό.