Μήνυμα Αναστασιάδη σε ΟΗΕ για το διορισμό απεσταλμένου: Να ενεργεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα των ΗΕ

Μήνυμα προς τον ΟΗΕ με αιχμές εναντίον κάθε προσπάθειας μεθοδεύσεων στο Κυπριακό έστειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά τον ορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην εκδήλωση για τα 46 χρόνια του ΔΗΣΥ, και απαντώντας σε ερώτηση αν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει από πλευράς των ΗΕ τον ρόλο του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε ότι «εκείνο που γνωρίζω είναι ότι θα είναι οπωσδήποτε αξιωματούχος που υπηρετεί τα Ηνωμένα Έθνη».

Να ενεργεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα

Πρόσθεσε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οποιοσδήποτε αναλάβει θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών που ο ΓΓ έχει με βάση τα ψηφίσματα των ΗΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε συγκρουστεί ανοιχτά με τον πριν μερικά χρόνια Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Άιντα, καταγγέλλοντας τον ακόμα και για δηλώσεις με στόχευση και εκφοβισμούς. Ο Αναστασιάδης με αιχμή κινήσεις του Άιντα τον είχε χαρακτηρίσει ψεύτη και εντεταλμένο της Τουρκίας, αναφορικά και με δηλώσεις του για όσα είχαν γίνει στο Κραν Μοντανά.