Οικονόμου: Η ΝΔ διεκδικεί εντολή αυτοδυναμίας

Τη θέση ότι το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον εξυπηρετούνται από αυτοδύναμες κυβερνήσεις εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ διεκδικεί «καθαρή εντολή αυτοδυναμίας».

Μιλώντας στην «Μακεδονία της Κυριακής», ο Οικονόμου υποστήριξε ότι «μέσα στο δεδομένο διεθνές περιβάλλον και γνωρίζοντας την ελληνική πολιτική ιστορία και την πολιτική μας κουλτούρα, είναι αυτονόητο ότι το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον εξυπηρετούνται από αυτοδύναμες και ισχυρές κυβερνήσεις». Επεσήμανε δε ότι «δεν είναι καιρός για δισταγμούς, κωλυσιεργίες και μικροκομματικές στρατηγικές. Διεκδικούμε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας ώστε οι πολίτες να νιώθουν την απαιτούμενη σιγουριά για να προχωρήσουν τη ζωή τους όπως αυτοί θέλουν».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να είναι αποτελεσματική και όχι έρμαιο του καθενός. Κυβέρνηση που να μην είναι έρμαιο στις ψευδαισθήσεις μεγαλείου και δύναμης ανεύθυνων πολιτικών».

Μετρώντας τις καλές στιγμές της τριετίας ο Οικονόμου υποστήριξε ότι αυτές είναι η δραστική μείωση της ανεργίας και η αύξηση του βασικού μισθού, η μείωση των φόρων, το πρόγραμμα προστασίας της κοινωνίας και των επιχειρήσεων από τις συνέπειες των επάλληλων κρίσεων, η διαχείριση της εισβολής στον Έβρο, η αναγέννηση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας και η ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, η οποία άλλαξε το επίπεδο της διεθνούς παρουσίας της χώρας.