Κατρούγκαλος από συνέδριο HDP: Η Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κατοχή της Κύπρου, της Συρίας και του Ιράκ και να σεβαστεί απόλυτα το διεθνές δίκαιο, έστειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα του 5ου συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Ο Κατρούγκαλος που συμμετείχε στο συνέδριο του HDP ως Πρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημείωσε στο χαιρετισμό του ότι «είναι το μοναδικό κόμμα στην Τουρκία που δεν υιοθετεί ακραίες εθνικιστικές θέσεις, αλλά αντιθέτως υποστηρίζει την ευρωπαϊκή νομιμότητα και τα δικαιώματα, σε συνθήκες ιδιαίτερα σκληρών διώξεων σε βάρος του. Χιλιάδες μέλη του βρίσκονται στις φυλακές ενώ εκκρεμεί δικαστικό αίτημα πλήρους απαγόρευσης του».

Αγωνίζεστε για ανθρώπινα δικαιώματα

«Μαζί με τον πρώην Πρόεδρό μας Tiny Kox που είναι σήμερα Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μαζί με τους συντρόφους σας και συντρόφους μας Feleknas Uca και Hişyar Özsoy αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή των Αποφάσεων του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να απελευθερωθεί άμεσα ο Demirtas, ο Kavala και άλλοι φυλακισμένοι που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.