Σιγκαπούρη: Φτιάχνουν μπύρα από ανακυκλωμένα λύματα για να τονίσουν το πρόβλημα της λειψυδρίας

Η Σιγκαπούρη είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στη λειψυδρία, λόγω της έλλειψης φυσικών υδάτινων πόρων και της έλλειψης χώρου για εγκαταστάσεις συλλογής και αποθήκευσης νερού.

  • Διαβάστε επίσης: Αλγόριθμος προβλέπει την ξηρασία

Είναι μια μπίρα που παρασκευάζεται μόνο με τα καλύτερα συστατικά: premium γερμανική βύνη κριθαριού, αρωματικό λυκίσκο Citra και Calypso, μαγιά από τη Νορβηγία και ανακυκλωμένα λύματα.

Η NewBrew, μια συνεργασία ανάμεσα στην εθνική υπηρεσία νερού της Σιγκαπούρης και την τοπική βιοτεχνία ζυθοποιίας Brewerkz, έχει ήδη αποδειχθεί δημοφιλής και έχει εξαντληθεί στα εστιατόρια.

Η Brewerkz περιγράφει την μπίρα της ως «πολύ έντονη» και κατάλληλη για το τροπικό κλίμα της Σιγκαπούρης, με απαλή επίγευση από μέλι.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη μπίρα έχει σκοπό να ρίξει φως στην κλιματική έκτακτη ανάγκη και στην αυξανόμενη απειλή που δημιουργούν οι ξηρασίες και οι πλημμύρες για την παροχή πόσιμου νερού στον κόσμο.

Νέες πρακτικές

Η χώρα έχει επενδύσει σε νέους τρόπους για να διασφαλίσει μία βιώσιμη παροχή πόσιμου νερού, και να μειώσει την εξάρτησή της από την εισαγωγή νερού από την γειτονική Μαλαισία.

Αυτό περιλαμβάνει μεθόδους όπως η συλλογή όμβριων υδάτων, η αφαλάτωση του θαλασσινού νερού και η επεξεργασία των λυμάτων.

Η Brew χρησιμοποιεί NEWater, λύματα δηλαδή που το Συμβούλιο Δημοσίων Υπηρεσιών της Σιγκαπούρης έχει επεξεργαστεί με μικροδιήθηση και αντίστροφη όσμωση, καθώς και υπεριώδες φως για την αφαίρεση ρύπων, βακτηρίων και ιών.

Το τελικό αποτέλεσμα περνά μετά από έγκριση ώστε το νερό να είναι πόσιμο, όπως ορίζουν οι κανόνες από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το NEWater χρησιμοποιείται κυρίως για ψύξη και βιομηχανικές διεργασίες, μεταξύ άλλων και πρόκειται να καλύψει το 55% των αναγκών της Σιγκαπούρης σε νερό έως το 2060.

Κλιματική κρίση

Ο απρόβλεπτος καιρός και ο αυξανόμενος πληθυσμός έχουν ωθήσει έναν μεγάλο αριθμό χωρών να στραφούν στα ανακυκλωμένα λύματα για να μειώσουν τις προμήθειες.

Ορισμένες ζυθοποιίες έχουν επίσης ενσωματώσει ανακυκλωμένο νερό στα προϊόντα τους, όπως στον Καναδά, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Η πρώτη παρτίδα της NEWBrew έχει ήδη εξαντληθεί στα εστιατόρια, σύμφωνα με το Bloomberg ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εταιρεία αναμένει, ότι τα αποθέματα στα σούπερ μάρκετ θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Θα εξετάσει ωστόσο, το ενδεχόμενο να φτιάξει νέα παρτίδα.

Με πληροφορίες του Guardian