Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό – Ολοκληρώθηκε το OT Forum Meta-Living

Έννοιες που φαντάζουν πολύπλοκες και ασαφείς σε πολλούς, παρά τη γενικευμένη χρήση τους στο δημόσιο λόγο, -όπως έξυπνες πόλεις, ψηφιοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, ενεργειακός μετασχηματισμός- κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου του ΟΤ, όχι μόνο διασαφηνίστηκαν, αλλά αναδείχθηκε η σημασία τους ως εργαλεία για τη δημιουργία βιώσιμου, αλλά και καλύτερου μέλλοντος.

Στην αποσαφήνισή τους συνέβαλαν οι εκλεκτοί και απολύτως καταρτισμένοι ο καθένας στο αντικείμενό του προσκεκλημένοι του συνεδρίου, που χάρισαν με γενναιοδωρία γνώση και λύσεις, ενώ πρότειναν στρατηγικές ώστε το meta – Living να συνδυαστεί με ουσιαστική βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

«Δύο ημέρες, πάνω από 40 πάνελ και θεματικές ενότητες, περισσότεροι από 150 εκλεκτοί προσκεκλημένοι» είπε ο κεντρικός παρουσιαστής του συνεδρίου Ντίνος Σιωμόπουλος στην αποφώνησή του, σπεύδοντας να υπογραμμίσει τη μεγάλη απουσία από αυτό το συνέδριο που δεν ήταν άλλη από αυτή του αείμνηστου Κώστα Τσαούση, πρωτεργάτη και εκ των εμπνευστών της ιδέας των ΟΤ Forum, που δυστυχώς έφυγε νωρίς.

«Όμως από εκεί ψηλά που είναι, είμαι σίγουρος ότι θα είναι περήφανος για αυτό το OT Forum, το οποίο θέλουμε να του αφιερώσουμε» είπε συγκινημένος ο Ντίνος Σιωμόπουλος.

Πρωτοπόρος, διορατικός και μπροστά από την εποχή του, σίγουρα ο Κώστας Τσαούσης θα ενέκρινε το OT Forum Meta Living.

«Αν σκέφτεσαι για έναν χρόνο, φύτεψε έναν σπόρο. Αν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους» έλεγε ο Κομφούκιος.

Επιστήμονες, πολιτικοί και επιχειρηματίες που συμμερίζονται όπως και ο ΟΤ ότι χωρίς γνώση και σχεδιασμό το μέλλον θα μας βρίσκει πάντα απροετοίμαστους να θρηνούμε τις χαμένες ευκαιρίες, ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και το πλήθος των λύσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί διεθνώς, ώστε να καταρτιστεί η αναγκαία στρατηγική που θα οδηγήσει τη χώρα στη meta-πραγματικότητα της νέας εποχής.

Τα κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης όπως τόνισαν οι ειδικοί μπορούν να συμβάλουν τα μέγιστα για να γίνει αυτή η επένδυση στο μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών. Αρκεί οι ελληνικές παθογένειες να μην νικήσουν για άλλη μια φορά…

Αυτές ακριβώς τις παθογένειες θα «χτυπά» και θα προσπαθεί να εκριζώσει ο ΟΤ μέσα από την αρθρογραφία και την άρτια ενημέρωση στο ot.gr, αλλά και τα συνέδρια του.

Το επόμενο ραντεβού είναι τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, όπως αποκάλυψε ο Ντίνος Σιωμόπουλος, ευχαριστώντας τους συναδέλφους που τον βοήθησαν στην παρουσίαση, αλλά και όσους βρίσκονταν πίσω από τις κάμερες.

«Χωρίς τον σκηνοθέτη μας Δημήτρη Τσίγκο, την ψυχή του συνεδρίου που ήταν και η φωνή στο αυτί όλων, τον Ανδρέα Παναγόπουλο, αλλά και τον διευθυντή ψηφιακών μέσων Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, το εγχείρημα αυτό δεν θα είχε πετύχει ποτέ».

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Επώνυμη καταγγελία απόφοιτης του Αρσακείου για τα αδέρφια Λιγνάδη