Βλάχος: «Νιώθουμε καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση»

Η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε πολύ εύκολα με 16-11 των ΗΠΑ και πήρε μία σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη! Για πέμπτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα βρίσκεται στους «4» της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο πόλο ανδρών!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας πόλο ανδρών, Θοδωρής Βλάχος τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ τα εξής:

«Μεγάλη νίκη γιατί είναι προημιτελικός. Δύσκολο γιατί σε αυτά τα παιχνίδια ο καθένας παίζει τα ρέστα του. Εμείς ήμασταν το φαβορί. Το νιώθαμε γιατί ξέρουμε ότι έχουμε πιο ποιοτική ομάδα. Αλλά αυτό, δεν έχει σημασία αν δεν το αποδείξεις μέσα στο νερό. Εμείς σήμερα επικρατήσαμε καθολικά και σε άμυνα και σε επίθεση. Η άμυνα δίνει τις νίκες στα σημαντικά παιχνίδια. Η άμυνα ήταν αποτελεσματική και στον λιγότερο. Σε ένα ματς που έχει πολλές αποβολές δίνει τη νίκη στην ομάδα».

Για τον τραυματισμό του Ζερδεβά τόνισε: «Έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκύψει. Υπάρχουν όμως άλλοι δώδεκα παίκτες νομίζω ότι δεν σκέφτηκαν ότι έλειπε ο Ζερδεβάς. Ο Παναγιώτης μπήκε τρακαρισμένος στη συνέχεια βρήκε ρυθμό».

Σε ερώτηση για τους στόχους της Εθνικής: «Το ότι έχουμε ένα μετάλλιο δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να το ξανακατακτήσουμε. Μπαίνουμε στην πιο ωραία φάση ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θέλουμε δύο νίκες ανεξαρτήτου αντιπάλου. Νιώθουμε καλά, έχουμε αυτοπεποίθηση. Θέλουμε να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε αλλαγές, κάποια παιδιά παίζουν πρώτη φορά. Θέλω να δω τα όρια της ομάδας και να δούμε πως θα ανταποκριθούν στην πρόκληση ενός ημιτελικού. Αυτή είναι η ωραία πρόκληση».

Τέλος, επεσήμανε: «Είναι σημαντικό ότι είμαστε ξανά στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου και αυτό σημαίνει ότι είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Φτάσαμε με καλά παιχνίδια και έχουμε αυτοπεποίθηση».