Ντόρα Μπακογιάννη: «Αστακός» ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο – Μας έκανε χάρη ο Τσαβούσογλου

Για την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ αναφέρθηκε στην κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτιμώντας ωστόσο ότι η Τουρκία δεν θα τραβήξει το σχοινί καθώς έχει απέναντί της ένα οργανωμένο κράτος. Η βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε ακόμα ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, με αφορμή την τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου για το θέμα.

  • Διαβάστε επίσης: ΝΑΤΟ: «Βαριά σκιά» στη Σύνοδο η απειλή βέτο του Ερντογάν

«Καλώ τον κ. Τσίπρα σήμερα, πριν πάει ο κ. Μητσοτάκης (στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ), γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, να πει ξεκάθαρα: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα είναι αρνητικό στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την Φινλανδία και τη Σουηδία, δηλαδή ταυτίζεται με την ρωσική και την τουρκική θέση;», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, λέει ο Ερντογάν

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι μπορεί να πρόκειται και για μια «προσωπική μπαρούφα» του κ. Τζανακόπουλου καθώς «κάποιες φορές του ξεφεύγουν κάποια πράγματα», ωστόσο επανέλαβε ότι ο ελληνικός λαός αλλά και οι πολιτικοί πρέπει να ξέρουν την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.