Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης ξεκαθαρίζει – «Τοξική η ποσότητα κεταμίνης που έλαβε η Τζωρτζίνα»

Αναμφισβήτητα τοξική ήταν η ποσότητα κεταμίνης που διοχετεύτηκε στη μικρή Τζωρτζίνα και της επέφερε τον θάνατο, εκτίμησε ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης.

Ο ιατροδικαστής μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την ποσότητα κεταμίνης που ανευρέθη στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται πως οι τοξικολογικές από το εργαστήριο του κ. Ράικου έδειξαν πως η συγκέντρωση της κεταμίνης στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος ήταν ίση με 6.5 μg/μL.

Εως 3 φιαλίδια

Ο κ. Γαλεντέρης αξιολογώντας την εν λόγω ποσότητα, είπε πως είναι αναμφισβήτητα τοξική.

«Είναι θανατηφόρα δόση, δεν είναι η δόση που περιμέναμε ότι μπορεί να σκοτώσει ελέφαντα, παρ’ όλα αυτά είναι μια συγκέντρωση που είναι στα όρια της τοξικότητας και μπορεί να επιφέρει θάνατο σε ενήλικα» συμπλήρωσε.

Κατόπιν, εκτίμησε πως χρησιμοποιήθηκαν 2 με 3 φιαλίδια των 100 μg/mL στην Τζωρτζίνα.

Επιμένει για ιατρικό λάθος

Στο μεταξύ, ένα 24ωρο μετά την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη στην 18η τακτική ανακρίτρια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η 33χρονη κατηγορούμενη είναι έτοιμη να υποβάλει στην ίδια ανακρίτρια μια σειρά από αιτήματα που δείχνουν πως όχι μόνο αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στο έγκλημα, αλλά και πως εμμένει στον πάγιο ισχυρισμό της, για λάθη των γιατρών.

Η νέα αντίδραση της 33χρονης κατηγορούμενης

Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν θα ζητήσουν καταρχήν να μάθουν ποια ήταν η ποσότητα της ουσίας ροκουρόνιο που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού τη μέρα που πέθανε.

Η 33χρονη ζητάει επίσημη απάντηση για το πόσα φιαλίδια της συγκεκριμένης ουσίας χρησιμοποιήθηκαν αλλά κι μια απάντηση για το αν το ροκουρόνιο χορηγείται σε ανήλικα παιδιά.

Ο βασικός στόχος πίσω από τα αιτήματα είναι να προκύψει ένα νέο στοιχείο, που θα δώσει το δικαίωμα στην κατηγορούμενη να αμφισβητήσει πιο ανοιχτά, ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από την ίδια πριν την ανάνηψη.

Εξέταση DNA

Ανάμεσα στα αιτήματα της 33χρονης προς την ανακρίτρια, είναι η εξέταση DNA για το αίμα που βρέθηκε σε ξεχασμένο φιαλίδιο στο Καραμανδάνειο, για να διαπιστωθεί αν όντως αυτό είναι της Τζωρτζίνας.

Ζητείται ακόμα η λήψη αίματος από την 33χρονη για επιπλέον εξετάσεις σχετικά με κληρονομικά αυτοάνοσα, αλλά κι ο ποσοτικός εντοπισμός ουσιών πέραν της κεταμίνης.

Στη χθεσινή του κατάθεση ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ζήτησε να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, αλλά φέρεται να επεσήμανε στην ανακρίτρια πως υπάρχει πιθανότητα λόγω της μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που της χορηγήθηκε να έχει αλλοιωθεί η σύσταση της τρίχας και να μην φανούν επιπλέον στοιχεία.

Πρώτη νίκη

Το πρωί με νέες του δηλώσεις, ο Όθων Παπαδόπουλος τόνισε πως είναι μια πρώτη νίκη για τον ίδιο και την πελάτισσά του, το έντονο ενδιαφέρον δικηγόρων που θέλουν τώρα να συμπαραταχθούν μαζί για την υπεράσπιση της 33χρονης.

Στην Πάτρα τα βλέμματα το πρωί έπεσαν στο Ειρηνοδικείο, όπου συζητήθηκε η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν συγγενείς της σπιτονοικοκυράς για να πάρουν στα χέρια τους, τα κλειδιά από το διαμέρισμα της 69χρονης.

Στο Ειρηνοδικείο βρέθηκε και ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, με τον 30χρονο να παραμένει σταθερά τον τελευταίο μήνα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όλοι πια περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα μέσα στην οποία θα υπάρξουν κρίσιμες καταθέσεις και πιθανότατα τα νέα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της.