Πάτρα: Βασανιστικές ώρες για την Πισπιρίγκου – Οι καταθέσεις για Μαλένα και Ίριδα και νέες ποινικές διώξεις

Βασανιστικές για δύο λόγους, είναι οι τελευταίες ώρες για την Ρούλα Πισπιρίγκου που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να καταθέσουν οι ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα και η Αγγελική Τσιόλα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Από αυτές τις καταθέσεις υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο να προκύψουν κι’ άλλες κατηγορίες εις βάρος της και το δεύτερο να αρχειοθετηθούν οι υποθέσεις και να κλείσει ο φάκελος με τους θανάτους των δύο παιδιών.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τις τελευταίες ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου -η οποία ξεκίνησε να προαυλίζεται στον Κορυδαλλό- δέχεται το μένος από τις υπόλοιπες έγκλειστες στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπως αναφέρει μαρτυρία μίας πρώην κρατούμενης.

Η ίδια ελπίζει σε αποφυλάκιση τον Ιούνιο, γεγονός που κρίνεται δύσκολο από τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις νομικών κύκλων.

Οι καταθέσεις των ιατροδικαστών

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας η Χριστίνα Τσάκωνα και η Αγγελική Τσιόλα, οι δύο ιατροδικαστές που έβαλαν τη σφραγίδα τους στις αιτίες οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα, η Μαλένα έφυγε από τη ζωή στις 13 Απριλίου του 2019 από ηπατική ανεπάρκεια, ενώ κατά την πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Πάτρας κ. Τσιόλα, μια σπανιότατη νόσος, αυτή της αγενεσίας φλεβοκόμβου, ήταν υπεύθυνη για τον αιφνίδιο θάνατο, τον Μάρτιο του 2021, του βρέφους της οικογένειας, ενώ στην αιτία θανάτου είχε προστεθεί και το πνευμονικό οίδημα.

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

Και τα δύο πορίσματα, μετά το θάνατο και του τρίτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, τέθηκαν υπό έντονη αμφισβήτηση.

Μάλιστα, για την ιατροδικαστική έκθεση που αφορούσε στη Μαλένα είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της στο ζεύγος Δασκαλάκη η παιδοογκολόγος που παρακολουθούσε τη Μαλένα, λέγοντας πως το παιδί αυτό αποκλείεται να είχε ηπατική ανεπάρκεια. Τότε, είχε κατατεθεί από τους γονείς μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ωστόσο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο πριν από δύο μόλις μήνες, καθώς δεν είχαν διαπιστωθεί ιατρικά λάθη.

Νέες ποινικές διώξεις

Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου είχε δοθεί εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Αθηνών για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας με τους φακέλους των αντίστοιχων δικογραφιών να περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Οι ιατροδικαστικοί επανέλεγχοι ανατέθηκαν στους κορυφαίους πραγματογνώμονες της χώρας Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά.

  • Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Τουλάχιστον 10 λεπτά νεκρή η Μαλένα όταν η Πισπιρίγκου ειδοποίησε τους γιατρούς

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του pelop, μετά τις καταθέσεις Τσάκωνα-Τσιόλα είναι πολύ πιθανόν να ασκηθούν νέες διώξεις, κακουργηματικού αλλά πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος  ατόμων από το περιβάλλον του ζεύγους Δασκαλάκη.

«Συμπληρωματικές διώξεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας, ανθρωποκτονία κατά Μαλένας, ανθρωποκτονία κατά Ίριδας. Τρεις διώξεις σε συγγενικά πρόσωπα για αμέλεια και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Αυτές οι διώξεις μπορεί να έχουν και πλημμεληματικό χαρακτήρα, άρα δεν θα υπάρχει σύλληψη, αλλά και κακουργηματικό χαρακτήρα που εκεί θα υπάρξουν συλλήψεις. Άρα μιλάμε για 6 νέες διώξεις, τρεις συμπληρωματικές και τρεις καινούριες», ανέφερε χαρακτηριστικά και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας.