Ενοχοι, «πιασμένοι» με τη γίδα στην πλάτη, αλλά με ποινή «χάδι» οι τρεις της ΕΠΟ – Τρεις μήνες αργία, αντί για καρατόμηση

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα καλύτερά του. Ή αλλιώς στα χειρότερά του. Και όπως φαίνεται πάει ακόμη παρακάτω. Με τα περισσότερα πρόσωπα που το απαρτίζουν σε επίπεδο ΕΠΟ, να αποτελούν κινητή δυσφήμιση για το άθλημα. Με μία ακόμη καταδικαστική απόφαση να βαρύνει τους επικεφαλής του. Μια απόφαση που επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ίδια η Ομοσπονδία του, είναι βυθισμένη στην παρανομία.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε με τρίμηνη αργία τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, τον Α’ Αντιπρόεδρο Στέργιο Αντωνίου και τον ταμία Κλέαρχο Τζαφέρη, για παραβίαση κανονισμών, έπειτα από καταγγελία του προέδρου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια και παρότι η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν απαλλακτική και για τα τρία πρόσωπα.

Η υπόθεση αφορά τις ομάδες που με το νόμο Αυγενάκη ανήλθαν πέρυσι από τη Football League στη Super League 2 κι ενώ δεν πήραν αδειοδότηση η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ με απόφαση που έλαβε του επέτρεψε να κάνουν μεταγραφές. Καραμπινάτη παρανομία. Επιβεβαιωμένη. Που αντί να τους πετάξει εκτός ποδοσφαίρου, ως ορίζεται ρητά από τον πειθαρχικό κώδικα για τόσο βαρείες πράξεις, τελικά τους… ξεκουράζει για τρεις μήνες. Που ουσιαστικά είναι… 1,5 μήνας.

Όπως έγινε γνωστός, λοιπόν, η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν διαπίστωσε δόλο (!!!), αλλά έκρινε ότι παραβιάστηκε πράγματι ο κανονισμός, με βάση και προηγούμενη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Με λίγα λόγια, έκαναν… λάθος τα παιδιά; Παρασύρθηκαν; Δεν ήξεραν τους κανονισμούς της ΕΠΟ; Αυτό λένε οι δικαστές; Και πώς να το πιστέψεις αυτό; Όταν δύο νομικοί σύμβουλοι της ΕΠΟ που κατηγορούνταν αθωώθηκαν για την ίδια υπόθεση; Αυτοί ξέρουν τους νόμους. Είτε, λοιπόν, οι Μπάρτζης, Σαράκης ενημέρωσαν τους τρεις για την παρανομία τους, άρα υπάρχει δόλος είτε δεν ενημέρωσαν, άρα έπρεπε να τιμωρηθούν κι αυτοί, γιατί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Άλλο δεν υπάρχει.

H απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι άμεσα εκτελεστή κατά το ήμισυ. Αλλά και εφέσιμη. Και οι τρεις, μάλιστα, προχωρούν σε έφεση, με σκοπό να «ρίξουν» την καταδίκη ή να τη μειώσουν. Ωστόσο, όπως προκύπτει, δεν πρόκειται να αντικατασταθούν από τα αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Διακοφώτη, Σαρηγιαννίδη και Τόκα και οι θέσεις θα μείνουν κενές στην ΕΕ. Αυτή τη στιγμή το μόνο μέλος του προεδρείου της ΕΠΟ που παραμένει στη θέση του είναι ο εξ οφίτσιο β’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Super League, Γ. Μποροβήλος, ο οποίος θα προεδρεύσει στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την επόμενη Τετάρτη (1 Ιουνίου), οπότε και θα εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Τάκης Μπαλτάκος. Οσο για το διάστημα έως τότε; Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Ιάκωβο Φιλιππούση, θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Το απόλυτο κουμάντο…