Αυτή την ΕΠΟ θέλουν; Που ο πρόεδρός της θα σηκώνει το Κύπελλο Ελλάδος πριν τους ποδοσφαιριστές;

Να που μετά το γήπεδο, τα αποδυτήρια, τις ομιλίες στην ομάδα (τους μίλησε πριν από τον μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ), ο Γιάννης Αλαφούζος επανεμφανίστηκε και στο Twitter. Ήταν κάποτε η αγαπημένη του συνήθεια. Οτιδήποτε ήθελε να σχολιάσει, θετικό ή αρνητικό, που αφορούσε είτε τον Παναθηναϊκό, είτε το ελληνικό ποδόσφαιρο, το έκανε μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας. Επανήλθε χθες αργά το βράδυ για να δείξει την ενόχλησή του απ’ όσα είπε ο υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος.

Τι είπε ο Μπαλτάκος; Το εξής… ανατριχιαστικό: «Στόχος μας είναι η επιστροφή στην ΕΠΟ της πλήρους κυριαρχίας της διαιτησίας». Με λίγα λόγια ο Μπαλτάκος και η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θέλουν να πάνε το ποδόσφαιρο πίσω. Το 2022 θέλουν να φέρουν πρακτικές άλλων εποχών.

Ο Μπαλτάκος δεν θέλει στα… πόδια της ΕΠΟ τη FIFA και την UEFA, πιθανότατα δε θέλει ξένους διαιτητές και ποιος ξέρει; Μπορεί αύριο – μεθαύριο να μην τους κάνει ούτε το VAR! Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια γύρω απ’ όλο αυτό. Γιατί είναι ο σύλλογος που του έχουν πατήσει το κεφάλι κάτω οι διαιτητές. Και όχι μόνο παλαιότερα, αλλά και στην εποχή των ξένων διαιτητών και στην εποχώ του VAR.

Η αντίδραση του Αλαφούζου που αναρωτήθηκε αν όλο αυτό που διάβαζε ως δήλωση του Μπαλτάκου είναι αληθινό ή απλά… Fake News είναι απολύτως φυσιολογική. Και πιθανότατα να μην είναι η τελευταία, αν οδηγηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο προς αυτή την κατεύθυνση και αντί να εξελιχθεί, κάνει άλματα προς τα πίσω.

Το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδος, ο Αλαφούζος βρισκόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Τη στιγμή που οι παίκτες ανέβηκαν τα σκαλιά προς τα επίσημα για να γίνει η απονομή του τροπαίου, χαιρέτησε έναν προς έναν τους ποδοσφαιριστές, ασπάστηκε και αγκάλιασε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στη συνέχεια πήγε στο πλάι για να τους δει να σηκώνουν την κούπα, να διασκεδάζουν και να πανηγυρίζουν.

Τι αντίκρισε; Τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, να σηκώνει πριν από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού το τρόπαιο! Ναι καλά διαβάσατε. Ο Δημητρίου έχει την κούπα στα χέρια του, λέει στον Διούδη «κάτσε, κάτσε», ρωτάει ποιος θα τη σηκώσει και πριν την παραδώσει τη σηκώνει εκείνος πρώτος! Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ο πρόεδρος μιας ομοσπονδίας αποφάσισε να μη δώσει το Κύπελλο στον αρχηγό της ομάδας, αλλά να το σηκώσει πρώτα εκείνος.

Σε μια κίνηση που προκάλεσε απορίες και γέλια ακόμα και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που το σχολίαζαν μεταξύ τους. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν είχαν ιδέα μάλιστα ποιος ήταν ο άνθρωπος που θέλησε να τους… κλέψει τη δόξα.

Αυτή την ΕΠΟ θέλουμε για την επόμενη μέρα; Που θα ελέγχει τη διαιτησία, που θα στείλει πίσω FIFA και UEFA και που οι πρόεδροι θα σηκώνουν μόνοι τους τις κούπες, λες και τους ανήκουν; Λες και είναι δικό τους το ποδόσφαιρο;

Ο Αλαφούζος βγήκε πρώτος και μίλησε, βάζοντας τόσο τον εαυτό του όσο και τον Παναθηναϊκό απέναντι σε πρακτικές που θα γυρίσουν το ποδόσφαιρο πίσω. Ας ελπίσουμε το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι πρόεδροι κι άλλοι σύλλογοι.

Δείτε από το 12:32 τον Δημητρίου να σηκώνει πρώτος το Κύπελλο Ελλάδος: