ΑΕΚ: Έρχεται Αθήνα και πιάνει δουλειά ο Αλμέιδα – Πότε ξεκινάει η προετοιμασία

Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται τις προσεχείς μέρες στην Αθήνα για να πιάσει άμεσα δουλειά στην ΑΕΚ!

Συγκεκριμένα, ο νέος τεχνικός της Ένωσης έρχεται με την οικογένειά του Κυριακή ή το αργότερο Δευτέρα στην πρωτεύουσα, προκειμένου να πιάσει δουλειά επί όλων των θεμάτων της ομάδας ενόψει και της έναρξης της προετοιμασίας.

Τα πλάνα είναι ήδη δρομολογημένα και ουσιαστικά απομένουν οι τελευταίες… πινελιές. Η επίσημη έναρξη της προετοιμασίας με τεστ και εργομετρικά είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουλίου, αλλά αυτό αφορά κυρίως τους διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις μέχρι περίπου τις 15 Ιουνίου.

Οι υπόλοιποι μη διεθνείς αλλά και παιδιά από την ΑΕΚ Β’ που ενδεχομένως επιλεγούν στο ξεκίνημα της δουλειάς θα ξεκινήσουν νωρίτερα δουλειά στα Σπάτα από τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Επιπλέον, θα α υπάρξουν και προγράμματα ατομικής προετοιμασίας πριν από την έναρξη της προετοιμασίας που θα σταλούν στους ποδοσφαιριστές ανάλογα με την κατηγοριοποίηση. σε διεθνείς -ή μη διεθνείς κλπ.

Στη διάρκεια της εδώ παρουσίας και δουλειάς του θα υπάρξουν και οι επαφές του Αλμέιδα με τους παίκτες από το νυν ρόστερ αλλά και η τελική οριστικοποίηση της συμμετοχής παικτών που επιστρέφουν από δανεισμό και θα υπολογίζονται για την προετοιμασία. Περιπτώσεις δηλαδή τύπου Αθανασιάδη, Αλμπάνη και των άλλων δανεικών.

Ο Αργεντινός τεχνικός θα θα εξετάσει την παρουσία τους τόσο στην ΑΕΚ, όσο και το τι έκαναν φέτος στις ομάδες που είχαν δοθεί δανεικοί, ενώ θα τσεκάρει και ποια παιδιά από την ΑΕΚ Β που έχουν ξεχωρίσει, με τελική φυσικά επιλογή από τον Αλμέιδα και ανάλογα με τις ανάγκες του ρόστερ, είναι πιθανό να ξεκινήσουν με την πρώτη ομάδα προετοιμασία.

Όσον αφορά τα της προετοιμασίας, το βασικό στάδιο θα γίνει στην Ολλανδία όπως και πέρυσι και με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό η ομάδα θα αναχωρήσει στις 12 Ιουλίου και το πρόγραμμα Αλμέιδα και των συνεργατών περιλαμβάνει 17 μέρες παραμονής στο προπονητικό κέντρο μέχρι την επιστροφή στην Αθήνα.

Φυσικά, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους συνεργάτες του, έχει δοθεί το αναλυτικό πλάνο δουλειάς κάθε μέρας μέχρι και την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ το πότε θέλει ο Αλμέιδα τα φιλικά -και τι είδους φιλικά- αλλά και κάποια άλλα πράγματα όσον αφορά το πλάνο της καθημερινής λειτουργίας, θα ξεκαθαρίσουν με την άφιξή του στην Αθήνα.