Πάτρα: Ψύχραιμη μπροστά στα βογκητά της Τζωρτζίνας αλλά σε πανικό με το… αίμα της η Πισπιρίγκου

Ένα φιαλίδιο με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας που βρέθηκε τυχαία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας.

Πώς βρέθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας μετά από 13 μήνες από την ημέρα που είχε γίνει η λήψη του; Tο ερώτημα αυτό έθεσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε ιατρικά στελέχη του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.

Ανεξήγητο το πως βρέθηκε το αίμα λένε στο Καραμανδάνειο

«Σε κάθε παιδιατρική Κλινική, επειδή μιλάμε για παιδάκια όταν παίρνουμε αίμα δεν πετάμε αυτό που απομένει στη σύριγγα, αλλά το κρατάμε για ένα διάστημα 10-15 ημερών μήπως χρειαστεί να γίνει επανέλεγχος για κάτι να το αξιοποιήσουμε, ώστε να μην χρειαστεί να ξανατρυπήσουμε τον μικρό μας ασθενή. Το ίδιο απ΄ότι γνωρίζω συμβαίνει και στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική. Το φιαλίδιο αυτό το κρατάμε σε ένα ψυγειάκι που έχουμε στον χώρο της κλινικής και τα πετάμε αφού το παιδί πάρει εξιτήριο το πολύ σε 10- 15 ημέρες»,  ανέφερε ιατρικό στέλεχος του νοσοκομείου.

Η ίδια πηγή ρωτήθηκε για το πώς δεν είχε πεταχτεί το φιαλίδιο.  «Αυτή την απάντηση πραγματικά δεν μπορούμε να σας τη δώσουμε κι εμείς διότι είναι ανεξήγητο. Είναι πολύ πιθανό να παραπέσει κάποιο φιαλίδιο, αλλά να τύχει να είναι το επίμαχο; Είναι και για μας επαναλαμβάνω ανεξήγητο».

  • Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Τα… ρίχνει τώρα στους γιατρούς η Πισπιρίγκου – Τι ισχυρίζεται για την κεταμίνη και το σπάνιο σύνδρομο

Ο ίδιος άνθρωπος περιγράφει πως ακριβώς βρέθηκε το αίμα: «Ο ειδικευόμενος παιδίατρος πήγε να αδειάσει το ψυγειάκι από τα παλιά δείγματα αίματος. Εκεί, λοιπόν, βρήκε παραπεταμένο το φιαλίδιο η ετικέτα του οποίου έγραφε απ΄έξω, Γεωργία Δασκαλάκη ημερομηνία 8-04-2022. Μας το έφερε αμέσως διότι ήταν και για τον ίδιο σοκαριστικό το εύρημα. Φανταστείτε τι πάθαμε όταν τα είδαμε. Δεν γίνεται να κρατήσουμε ενός χρόνου αίμα. Κοιτάξαμε στα αρχεία μας, μήπως είχαμε νοσηλεύσει άλλο παιδί με το ίδιο όνομα. Διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε νοσηλεύσει άλλο παιδί με το όνομα αυτό. Αφού ελέγξαμε όλα μας τα αρχεία και επιβεβαιώσαμε ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο παιδί επικοινωνήσαμε με τον κ. Ράικο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που διερευνά το θέμα και του δηλώσαμε το εύρημά μας με στόχο να το αξιοποιήσει στο πλαίσιο της έρευνάς του. Μπορεί να δώσει κάποιες πληροφορίες μπορεί όμως και όχι. Αυτό θα φανεί στην εργαστηριακή του ανάλυση. Συνεννοηθήκαμε πώς θα το στείλουμε και προχωρήσαμε στη σχετική διαδικασία. Όλα αυτά έγιναν την περασμένη εβδομάδα».

Απόλυτα ψύχραιμη μπροστά στα βογκητά της Τζωρτζίνας αλλά σε πανικό με το φιαλίδιο

Και ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία, όπως φαίνεται και από το βίντεο που είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, είναι απόλυτα ψύχραιμη μπροστά στα βογκητά του ίδιου της του παιδιού, ζητώντας του μάλιστα να κάνει ησυχία, χάνει εντελώς την ψυχραιμία της, στο άκουσμα ότι βρέθηκε φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας.