Οπαδοί του Ολυμπιακού επισκέφθηκαν τον τάφο του Ντούσαν Ίβκοβιτς

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν κάνει… απόβαση στο Βελιγράδι προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, στον δρόμο για το 4ο ευρωπαϊκό.

Χιλιάδες φίλοι των «ερυθρολεύκων» ταξίδεψαν τις τελευταίες ημέρες με κάθε πιθανό τρόπο στο Βελιγράδι, μια πόλη οικεία στον κόσμο του Ολυμπιακού και στενά συνδεδεμένη με έναν θρύλο του μπάσκετ.

Φυσικά ο λόγος για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο θρυλικός Ντούντα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών στις 16 Σεπτέμβρη του 2021, ετάφη στον οικογενειακό τάφο των Ίβκοβιτς στο κοιμητήριο του Νέου Βελιγραδίου, κι ορισμένοι οπαδοί των Πειραιωτών, λίγο πριν τον τζάμπολ της αναμέτρησης με την Εφές,  βρέθηκαν εκεί, στην τελευταία του κατοικία, ώστε να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του.

«Υπάρχει το μπάσκετ που έχει διαμορφώσει όλη μας τη ζωή, αριστερά και δεξιά είμαστε και οι δύο σαν αδέρφια και από κάτω, αντί για δίχτυ, υπάρχουν κηρήθρες και μια μέλισσα, ως σύμβολο της καλύτερα οργανωμένης κοινωνίας.

Έτσι θέλω να οργανώσω την κοινωνία μας. Ο πατέρας μου ήταν διδάκτωρ επιστημών και μελισσοκόμος η οικογένειά μας επέζησε χάρη στις μέλισσες και το μέλι. Εξ ου και ο συμβολισμός.

Θα μπορούσε να είναι κάποια από τα οικογενειακά μας εμβλήματα, και ελπίζω να υπάρχει λίγος ρομαντισμός και η μητέρα μου Μπράνκα να μην έχει αντίρρηση», είπε κάποτε ο ίδιος ο Ντούντα Ίβκοβιτς, περιγράφοντας τον συμβολισμό του θυρεού που υπάρχει στον τάφο.