ΑΕΚ: Πληρώνει… ακριβά την αποτυχία της Ευρώπης

Σε ένα ιστορικό «κάζο» υπέπεσε η ΑΕΚ χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ένωση ηττήθηκε με 3-2 από τον Άρη, παρότι ήταν μπροστά με 2-0 και έτσι έμεινε και επίσημα εκτός Ευρώπης, γράφοντας μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, καθώς τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν τη χρονια του υποβιβασμού, το 2013.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα στοιχίσει σημαντικά στην ΑΕΚ, τόσο για την εικόνα του συλλόγου και το αγωνιστικό σκέλος, όσο και για την… τσέπη. Με αυτήν την αποτυχία, η ΑΕΚ ουσιαστικά «γκρέμισε» ό,τι έχτισε τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως τη σεζόν 2017/18, όταν έφτασε μέχρι και τους «32» του Europa League, ούσα αήττητη.

Μετά και τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν στην 81η θέση της κατάταξης συλλόγων της UEFA με 20.000 βαθμούς. Ακόμα και αν η Ένωση εξασφάλιζε την παρουσία της στα προκριματικά του Europa Conference League, θα ξεκινήσου από την 102η θέση με 11.000 βαθμούς.

Μάλιστα, για την ΑΕΚ τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα του χρόνου (εφόσον μπει στα προκριματικά), καθώς θα «χάσει» και τη χρονιά της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Θα «πονέσει» και η… τσέπη της

Η αποτυχία της Ευρώπης θα «χτυπήσει» σοβαρά την ΑΕΚ και στον οικονομικό τομέα. Μπορεί τα έσοδα του Europa Conference League να μην έχουν σχέση με αυτά των άλλων δύο διοργανώσεων της UEFA, ωστόσο θα ήταν σίγουρα χρήσιμα. Στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, η πρόκριση στους ομίλους απέφερε 2,94 εκατομμύρια ευρώ. Για να καταλάβει κανείς, ο ΠΑΟΚ με την πορεία του κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, η Ένωση θα πληρώσει το τίμημα της αποτυχίας της και κυριολεκτικά…