Πεντέλη: Να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στην Πεντέλη και σε πολλούς άλλους Δήμους της Αττικής, από τα αποτελέσματα αντιμετώπισης της σφοδρής χιονόπτωσης αποδείχθηκε ότι απέχουμε πολύ από το να μπορούμε να νιώθουμε ήσυχοι, πως οι Δήμοι έχουν την γνωστική επάρκεια και τις δυνάμεις σε πόρους και ανθρώπους να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο Δήμο Πεντέλης, υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο και μάλιστα όποιος έχει την υπομονή να το διαβάσει, δείχνει επαρκές αλλά στην ουσία αποδείχθηκε ανεφάρμοστο.

Ο Επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να αποδοθούν. Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης έχει να διαλέξει:

– Είτε ήταν ανεπαρκές το σχέδιο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων “ΒΟΡΕΑΣ” (https://tinyurl.com/sxedio-voreas), που ΜΟΝΗ ΤΗΣ σχεδίασε και ΜΟΝΗ ΤΗΣ ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο,

– Είτε η ίδια ήταν και είναι ανίκανη να το εκτελέσει οδηγώντας ολόκληρο τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης σε πλήρη κατάρρευση.

Ως αποτέλεσμα της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής μια πόλη έχει παραλύσει μένοντας στο έλεος του θεού για τέταρτη μέρα και σίγουρα για αρκετές ακόμα. Κεντρικοί δρόμοι των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης συνεχίζουν να παραμένουν κλειστοί, πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια τους.

Ως Δημοτική Παράταξη Πεντέλη 2020 – Πράσινη Έξυπνη Δημοκρατική πόλη καλούμε τη Δήμαρχο Πεντέλης κ. Κεχαγιά:

1) Να κηρύξει το Δήμο Πεντέλης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

2) Να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης με μοναδικό θέμα συζήτησης τον Απολογισμό της Διοίκησης για την αντιμετώπιση της θεομηνίας “Ελπίδα” και τον προγραμματισμό δράσεων για την αντιμετώπιση νέων».