Κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Προσπαθούμε αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα», λέει ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Για πέμπτη ημέρα δίνουν τη «μάχη» με το χιόνι τα συνεργεία στον Δήμο Χαλανδρίου, καθώς υπάρχουν περιοχές όπου ακόμη ο αποχιονισμός δεν έχει ολοκληρωθεί και τα προβλήματα παραμένουν. Οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές, όμως στενότεροι δρόμοι ακόμη είναι κλειστοί και η δημοτική Αρχή επιχειρεί με 22 μηχανήματα έργου.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή στην περιοχή Πάτημα Χαλανδρίου, όπου το χιόνι ξεπερνά τους 80 πόντους και εργάζονται ασταμάτητα τέσσερα μηχανήματα.

«Παλεύουμε, προσπαθούμε αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, και προσθέτει: «Ο βασικός οδικός άξονας είναι ανοιχτός, αλλά έχουμε κατά τόπους προβλήματα, όπως στο Πάτημα. Ειδικά σε στενούς δρόμους, τα μηχανήματα δυσκολεύονται να μπουν, το χιόνι φτάνει σε κάποια σημεία και το ένα μέτρο και υπάρχουν και πολλά σταματημένα αυτοκίνητα. Θα είναι δύσκολη και η σημερινή ημέρα».

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει είναι αυτό με τα δέντρα και τα κλαδιά. «Το κύριο πρόβλημα αμέσως μετά θα είναι τα κλαδιά, καθώς είναι πολλά αυτά που έχουν πέσει και θα δυσκολέψουν κι άλλο την κατάσταση», λέει ο κ. Ρούσσος και καταλήγει: «Πιστεύω πως σήμερα, μέχρι το μεσημέρι ή το αργότερο το απόγευμα, θα έχουμε τελειώσει».

Τέλος, στον Δήμο Χαλανδρίου ακόμη υπάρχουν γειτονιές με προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Τι λένε οι πολίτες

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε επανειλημμένως ειδοποιήσει την ΔΕΔΔΗΕ, τον δήμο, την πυροσβεστική. Καμιά απολύτως βοήθεια» κατήγγειλε χθες στο in κάτοικος του Χαλανδρίου.

«Ο δρόμος μέσα στο χιόνι και τον πάγο. Τα τρόφιμα μες στο χιόνι, για να μην χαλάσουν. έχουμε μικρό παιδί. Δηλαδή πρέπει να πεθάνουμε; Πέντε λεπτά από την Κηφισίας είμαστε. Να πεθάνουμε να ησυχάσουμε. Μόνο φόρους πληρώνουμε. Είμαστε αφημένοι στη μοίρα μας. Τι μέσα τι έξω το ίδιο κρύο κάνει. Ειδικά όταν έρχεται το βράδυ είναι ακόμα χειρότερα».

Τα πεσμένα καλώδια

«Έχουμε από τη Δευτέρα το απόγευμα, από τις 7 η ώρα. Έχουμε ειδοποιήσει τους πάντες. Μας λένε ότι θα έρθουν να φτιάξουν το ρεύμα αλλά δεν έρχονται. Μας κοροϊδεύουνε. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι» κατήγγειλε μια άλλη κάτοικος.

«Είμαι 20 χρόνια διαβητική, ο άνδρας μου έχει πρόβλημα με την καρδιά του και είμαστε χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα. Αναγκαστήκαμε δύο βράδια να μας φιλοξενήσουν γείτονες, που έχουν ρεύμα, χωρίς καμία υποχρέωση. Χθες άνοιξα ένα δρομάκι για να φέρω φαγητό. Δεν αντέχουμε άλλο».