Τι απάντησε ο Οικονόμου για το σενάριο αποζημιώσεων σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Στον ΔΕΔΔΗΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέπεμψε ο Γιάννης Οικονόμου το θέμα τυχόν αποζημιώσεων για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας αυτές τις ημέρες.

Σχεδιασμός μηχανισμών

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε:

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για τον σχεδιασμό μηχανιμών που ενδεχομένως θα παρεμβαίνουν και αυτόματα θα αποζημιώνουν σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Ότι συγκεκριμένο υπάρξει θα ανακοινωθεί από την εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο».

Παραμένουν 1000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις ανακοινώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ υπήρξαν 200000 σπίτια από το βράδυ της Δευτέρας και μετά που ήταν χωρίς ρεύμα ως αποτέλεσμα των συνεπειών της σφοδρής χιονόπτωσης. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την πρώτη στιγμή από τον ΔΕΔΔΗΕ.

»Σήμερα εξακολουθεί να παραμένει αυτός ο αριθμός των ανθρώπων (σ.σ. 1000 σπίτια) . Καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε το ταχύτερο δυνατό να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού».