Σπόρτινγκ: «Καμία περίπτωση αποκλεισμού από την Ευρώπη»

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπως ανακοίνωσε η UEFA θα μείνει εκτός των ευρωπαϊκών της διοργανώσεων για τα επόμενα τρία χρόνια, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε εξόφληση των χρεών της μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Η UEFA έχει προχωρήσει στην επιβολή της συγκεκριμένης τιμωρία εδώ και σχεδόν έναν χρόνο. Η πορτογαλική ομάδα έκανε έφεση, ωστόσο αυτή δεν έγινε αποδεκτή καθώς απορρίφθηκε.

Τώρα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πορτογαλική ομάδα αναφέρει πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο , καθώς έχει εξοφλήσει την Σαμπντόρια μετά τη μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας: 

«Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δυνητικού αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ότι δεσμεύεται, όπως πάντα, στην προάσπιση των ανώτερων συμφερόντων του συλλόγου.

Στις 3 Δεκεμβρίου, η UEFA έλαβε την απόφαση να επιβάλει πρόστιμο στην Σπόρτινγκ ύψους 250.000 ευρώ και να υποδείξει ότι η Σπόρτινγκ θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 1.527.000 ευρώ στη Σαμπντόρια, με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις για τις επόμενες τρεις σεζόν. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε αντικείμενο προσφυγής στην επιτροπή εφέσεων του ίδιου οργανισμού, η οποία επέλεξε να διατηρήσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε πρώτο βαθμό.

Να σημειωθεί ότι όχι μόνο έχει καταβληθεί το επίμαχο ποσό, αλλά έχει εξοφληθεί εξ ολοκλήρου από τις 11 Ιανουαρίου το σύνολο της οφειλής προς τον προαναφερθέντα ιταλικό σύλλογο. Για το λόγο αυτό, η κύρωση του ενδεχόμενου αποκλεισμού από ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν ισχύει και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (σ.σ: χθες) μπορεί να προσβληθεί στο CAS, ενδεχόμενο που θα εξετάσει η Σπόρτινγκ αμέσως μόλις δοθεί το αιτιολογικό της απόφασης».