Κύπρος: Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά απευθείας πτήση από Τουρκία για Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη απευθείας «ανθρωπιστική πτήση», όπως χαρακτηρίστηκε, από την Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (φωτογραφία, επάνω) καθώς αφορούσε παίκτη της Εθνικής Ανδρών Χάντμπολ Τουρκίας που εντοπίστηκε μετά την άφιξή του στην Κύπρο θετικός στην COVID-19, μεταδίδει η Γενί Ντουζέν.

Αεροσκάφος-ασθενοφόρο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, η ειδική απευθείας πτήση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη και αφορούσε αεροσκάφος – ασθενοφόρο.

Δόθηκε ειδική άδεια, όπως αναφέρεται, αφού απευθείας πτήσεις δεν γίνονται από την Τουρκία στο «νότιο τμήμα της Κύπρου» – όπως χαρακτηρίζονται οι ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας – ενώ σημειώνεται ότι ειδοποιήθηκαν και οι «αρχές» του ψευδοκράτους.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος επιβεβαίωσε πως οι τουρκικές αρχές ζήτησαν άδεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη μεταφορά, με απευθείας πτήση μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Λάρνακας, παίκτη της Εθνικής Ανδρών Χάντμπολ της Τουρκίας, ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον κοροναϊό μετά την άφιξή του στην Κύπρο.

Αίτημα των τουρκικών αρχών

Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, μπήκε σε περιορισμό και μας ζητήθηκε από τις τουρκικές αρχές να στείλουν αεροσκάφος – ασθενοφόρο να έλθει να τον πάρει και αυτό έγινε, είπε ο κ. Πελεκάνος, κληθείς να σχολιάσει την είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν.

Πηγή: philenews.com