Κακοκαιρία «Ελπίδα»: 1800 οχήματα και 3500 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί από την Αττική Οδό

1800 αυτοκίνητα και 3500 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί από την Αττική οδό ενώ μένουν ακόμη 1200 οχήματα εγκλωβισμένα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση για τις επιχειρήσεις διάσωσης και τα προβλήματα που παραμένουν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Απεγκλωβισμοί

Ενώ, εκτός του αιτήματος του πρωθυπουργού προς την εταιρεία για αποζημίωση των πολιτών με 2000 ευρώ αναμένονται και άλλες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα:

Απεγκλωβισμοί: Μέχρι σήμερα στις 08:00 το πρωί: Από την Αττική οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1800 οχήματα μένουν 1200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποια τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού. Έχουν απεγκλωβιστεί 3500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.
Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο. Υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από το Στρατό/αστυνομία/πυροσβεστική/Πολιτική Προστασία 1040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.

Αποζημιώσεις

Αποζημίωση από Αττική οδό: Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Σχετικά με τις ευθύνες της εταιρίας θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.

Δυσκολία φαινομένου: Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.