Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μεγάλη επιχειρήση του στρατού στην Αττική Οδό, θα συνεχιστεί όλο το βράδυ

Η ταλαιπωρία των οδηγών στην Αττική Οδό, που εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της χιονοθύελλας και των κακών χειρισμών της εταιρείας που τη διαχειρίζεται, δεν έχει τελειώσει.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης και του αδιεξόδου που διαγραφόταν είναι ότι κινητοποιήθηκε ο στρατός προκειμένου να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών και των επιβατών των αυτοκινήτων, που μένουν ακινητοποιημένα σχεδόν 12 ώρες, χωρίς νερό, φαγητό, κτλ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο στρατός έχει φτάσει σε όλα τα προβληματικά σημεία, η επιχείρηση απεγκλωβισμού έχει ξεκινήσει, ενώ σταδιακά αυξάνεται ο αριθμός των στρατιωτών. Μάλιστα βάσει της ενημέρωσης αυτό θα διαρκέσει όλο το βράδυ.

Μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τον κόσμο (όσους θέλουν) εκεί που τους υποδεικνύουν επι τόπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Αστυνομία.

Την επιχείρηση δυσχεραίνει το γεγονός ότι αρκετοί απελπισμένοι οδηγοί, ιδιαίτερα όσοι είχαν μικρά παιδιά μαζί, παράτησαν τα αυτοκίνητά τους στο σημείο που βρίσκονταν και έφυγαν.

Οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

– Έξοδος Πεντέλης (12), 2 οχήματα με 9 άτομα.

– Έξοδος Κηφισίας (11), 2 M/S 290 με 16 άτομα.

– Έξοδος, Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 1 όχημα STAYER με 12 άτομα και 1 minibus κενό και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα.

– Έξοδος Μαραθώνα (15), 1 όχημα STAYER με 21 άτομα και 1 M/S 290 με 2 άτομα και τρόφιμα, διανέμει μεταξύ Κάντζας και Μαραθώνα.

– Έξοδος Κάντζα (17), 1 όχημα STAYER με 20 άτομα και 1 όχημα STAYER με 20 άτομα που εξετράπη από την έξοδο Παιανίας (18) μετά από νέες οδηγίες.

Επιπλέον των ανωτέρω:

– Προς την έξοδο Πεντέλης (12), κινούνται 2 minibus με 22 άτομα, παρούσα θέση του 1ου πλατεία Καραισκάκη (πλησίον Ομόνοιας) και το 2ο στο ύψος Δαφνίου, 1 κενό minibus και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα που βρίσκεται Χολαργό.

– Προς έξοδο Κηφισίας (11) κινούνται 4 οχήματα HAMMER με 11 άτομα, παρούσα θέση έξοδος Ηρακλείου( 8).

Ξεκίνησαν πριν από λίγο 3 οχήματα με 12 άτομα από ΤΑΤΟΙ για έξοδο Πεντέλης (12).

Επιπρόσθετα, ξεκινούν 1 STAYER με 20 άτομα (ΕΤΑ και Ζ ΜΑΚ) και 1 MAGIRUS με 15 άτομα από 2α ΜΑΛ, τα οποία κατόπιν επικοινωνίας με ΕΣΚΕΔΙΚ θα μεταβούν στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας (13) και έξοδο Μαραθώνα (15) αντίστοιχα.